Dordrecht, Netherlands

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2022?

Dordtenaren kunnen weer hun stem uitbrengen op de organisatie die volgens hen de Dordtse Vrijwilligersprijs 2022 verdient. De instelling die de meeste stemmen krijgt, mag op 7 december, de Nationale Dag van de Vrijwilliger, de Publiekprijs in ontvangst nemen. En daar zit een geldbedrag van 2000 euro aan vast.
Marjolein Vos | 1 november 2022 13:15 | Aangepast op 1 november 2022 12:40
De Dordtse Vrijwilligersprijzen is een initiatief van de gemeente Dordrecht. De gemeente wil hiermee haar waardering uitdrukken voor de honderden vrijwilligers die de stad elk jaar weer een beetje mooier, leuker, sportiever, socialer, cultureler, groener, inclusiever en vooral gezelliger maken. INZET078!, het centrum voor vrijwillige inzet, organiseert de jaarlijkse uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen én het feest na afloop. Het feest vindt dit jaar plaats in Visser’s Poffertjessalon en is gratis toegankelijk voor alle vrijwilligers in Dordrecht.
Naast de Publieksprijs worden er ook nog meer prijzen uitgereikt aan organisaties die werken met vrijwilligers. Zo is er de Talentprijs, de Passieprijs en de Aanmoedigingsprijs. Voor deze prijzen kun je niet je stem uitbrengen; ze worden door een onafhankelijke vakjury toegekend.

Vorig jaar mocht Quiet Drechtsteden, de stichting die mensen die in armoede leven verbindt, de Publieksprijs in ontvangst nemen. De Rustplek Dordt kreeg de Aanmoedigingsprijs en STARDO (Stichting Aangepast Roeien Dordrecht & Omstreken) de Passieprijs. De Talentprijs werd toegekend aan TIEN Plus.


Stemmen kan tot 27 november via een online formulier op www.inzet078.nl.

Lees ook

Kledingbank zoekt vrijwilligers

De Stichting Kledingbank Dordrecht zet zich al jaren in voor minima uit onze stad. Zij mogen twee ke...

Rode Kruis gaat drukke tijd tegemoet, nu evenementen weer doorgaan

Het is weer even schakelen voor vrijwilligers van het Rode Kruis: waar ze de afgelopen twee jaar in ...