Dordrecht, Netherlands

Wilma’s portret schittert bij Corry Konings thuis

Wilma bracht het portret naar Corry Konings Wilma Geerts
Met haar werk van de volkszangeres won de Dordtse Wilma Geerts dit najaar het programma ‘Sterren op het Doek’. Deze week ontmoeten de dames elkaar weer, bij Konings thuis. Kunstenares Geerts had haar schilderij voorzien van de definitieve vernislaag. En daarmee is het pas echt af.
Marjolein Vos | 12 januari 2022 19:52 | Aangepast op 12 januari 2022 19:52
"Sinds de zomer hing het portet al bij Corry thuis,” vertelt Geerts. “Maar het moest destijds voor het tv-programma binnen drie weken af zijn.” Daarom kon ze destijds alleen een tijdelijke vernislaag aanbrengen, om ervoor te zorgen dat de kleuren niet zouden uitlopen. Het was een vrolijk weerzien, zo is ook op de foto’s te zien. “We hebben gezellig een bakje koffie gedronken en appeltaart gegeten. Het was heel leuk.”

In het programma ‘Sterren op het doek’ wordt iedere week een bekende Nederlander geportretteerd door drie kunstschilders. Wilma Geerts mocht Corry Konings portretteren. De Nederlandse zangeres onder andere bekend van levensliederen zoals 'Huilen is voor jou te laat' en 'Hoeren neuken nooit meer werken'.

Geerts liet in een reportage van RTV Dordrecht in november weten geen fan te zijn van de muziek van Konings, maar ‘ze heeft wel een "mooie kop" voor een portret.’ Eerst kreeg Geerts niet zo'n goede indruk door het vele licht en de 11 meter afstand tijdens de opnames. "Daar vind ik eigenlijk niet zoveel aan." Pas aan het eind, toen de schilders foto's mochten maken van de zangeres, kreeg ze wel inkijkje. "In de foyer kwam er heel mooi licht uit het dakraam. Dat scheen zo mooi op haar gezicht en van dat moment heb ik een portret gemaakt."

Bekijk hieronder de video terug waarin verslaggever Alexander Eleveld Wilma Geerts bezoekt en ondervraagt over haar belevenissen.

Lees meer over:

Portret|Schilderkunst|

Lees ook

Dordrechts Museum maakt schilderkamer gebroeders van Strij compleet

De beschilderde kamercollectie is vanaf 19 januari in zijn geheel te zien in het museum, dat bijna t...

Help Portrait: gratis vastgelegd op de gevoelige plaat

Als je minder geld te besteden hebt dan is een professionele portretfoto van jezelf laten maken niet...

Dordrechts Museum koopt imposant portret van Van Hoogstraten aan: ‘Één van de beste stukken uit zijn oeuvre’

Het Dordrechts Museum heeft het portret van Sir Norton Knatchbull uit 1667 door de in Dordrecht gebo...