Dordrecht, Netherlands

Wonen op het water? Voor ruim 1,1 miljoen is dit drijvende huis van jou

Dit drijvende optrekje in Dordrecht staat te koop Corrado Francke
Een prachtig uitzicht, zwemwater op kruipafstand en - als 'ie schijnt - bijna altijd zon. Wie altijd al heeft gedroomd van wonen op het water, kan in Dordrecht in een drijvende woning op het Wantij terecht. Het huis kost ruim 1,1 miljoen, maar dan heb je ook wat.
Corrado Francke | 16 augustus 2023 17:09 | Aangepast op 16 augustus 2023 17:09
"Dit is de enige plek in Dordrecht waar wonen op het water mogelijk is", vertelt Marloes Pluijmert namens Maarten Makelaardij over de vijf drijvende huisjes. "Ze hebben een waanzinnig uitzicht op het Drierivierenpunt, de Prins Clausbrug en het centrum van de stad."

'Wilde altijd al op het water wonen'
De bouw van de woningen begon in 2017 op een werf in Amsterdam, waarna de huisjes in Dordrecht werden afgemaakt. Kees de Ridder twijfelde geen moment en werd de eerste bewoner van het huisje. "Ik wilde altijd al op het water wonen, ik heb al aan boord van een schip gewoond en ben altijd omgeven door water", zegt de Dordtenaar die in de naastgelegen wijk De Staart opgroeide.
De plek van de huisjes in de wijk Stadswerven Corrado Francke
Toch staat zijn optrekje nu te koop. "Ik ben 73 jaar oud en heb nog een goede conditie. Ik wil nog graag met een groep te voet door Zuid-Amerika trekken. Ook wil ik nog langs bij een vriend in Nieuw-Zeeland", verklaart de creatieve avonturier, die een van zijn kamers heeft omgebouwd tot meubelmakerij.

'Voor veel mensen geschikt'
De woning op het Wantij staat ongeveer twee manden te koop. "Ik denk dat het voor heel veel mensen geschikt kan zijn, maar schippers zullen dit sowieso fantastisch vinden", denkt Pluijmert. "Daarnaast zou het voor een gezin ook heel geschikt kunnen zijn. Er zitten genoeg slaapkamers in, je hebt een mooi terras en de Stadswerven is heel geschikt voor kindjes."

Het huisje ligt net als de vier 'buren' op het water, maar is niet bepaald een schommelschip. "Het is een heel stabiel geheel. Als er groot verkeer langsvaart, kun je het voelen, maar dat geeft ook een deel van de charme mee", vat de makelaar samen.
De drijvende woning aan de Werf van Schouten Corrado Francke
Wie de nieuwe bewoner wil worden van het huisje, moet wel flink in de buidel tasten. "Het waarderen van een woning is dit als heel erg lastig, want er zijn er maar vijf van." Om de woning te taxeren, heeft de makelaar gekeken naar vergelijkbare woningen in Rotterdam. Ook is de vierkante meterprijs van woningen in de buurt meegenomen. "Daar is een gemiddelde van genomen."

'Heel veel ruimte'
De nieuwe eigenaar van het drijvende huis krijgt 188 vierkante meter woonruimte. "Dat is heel veel ruimte en zeker omdat je vanuit elke kamer op het water kijkt, maakt het bijzonder", concludeert Pluijmert, die bijval krijgt van De Ridder. "Ik kan alleen maar zeggen: waar vind je dit in Dordrecht? Het is echt uniek."
Correctie: in de video geeft de makelaar aan dat de woning 1,3 miljoen euro kost. Op de dag van de opname is de bedrag van het huis verlaagd naar 1 miljoen 175 duizend euro.

Lees meer over:

Wantij|Wonen|

Lees ook

Op deze plek in Dordrecht komen er 52 koopwoningen bij

Op het Admiraalsplein in de Dordtse wijk Wielwijk komen er 52 koopwoningen bij. Het gaat om twintig ...

Door meer samen te werken en thema’s te verbinden kan betaalbaarheid wonen verbeteren

Steeds meer huishoudens hebben moeite om de woonlasten te betalen en daardoor is er een groter risic...

Schimmelflats in Crabbehof; maar 'niets is wat het lijkt'

Bewoners van de Ruys de Beerenbrouckweg in Crabbehof schijnen al jaren last te hebben van schimmel. ...

Kale kadewanden Wantij binnenkort groen en levendig

Vanaf de Prins Hendrikbrug zijn ze nog nauwelijks zichtbaar, maar aan de noordkant van het Wantij ha...

Gemeente wil starters op de woningmarkt helpen met lening

De gemeente heeft anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld om starters makkelijker aan een eerste ...

Rollercoasterrit Hanneken van Dordt nog niet ten einde

Het plan voor Hanneken van Dordt, het twintig meter hoge beeld van Dordtse kunstenaar Gerhart Lentin...