Dordrecht, Netherlands

Zaterdag: concert LUCAS op TV Dordrecht

Het gaat goed met de carrière van de Bredase zanger Lucas Vermeer. Na zijn afstuderen aan Codarts in Rotterdam en lovende kritieken voor zijn debuutalbum 'Lichaam' heeft hij de stap gezet naar leadzanger van een collectief van 20 topmuzikanten die zingen, spelen en verbinden onder de naam 'Huize Lucas'. Nog onder zijn eigen naam gaf hij 2,5 jaar geleden een bijzonder optreden op de main stage van poppodium Bibelot en dat concert zenden wij deze zaterdag uit TV Dordrecht.
Marie Frenay | 12 mei 2023 16:00 | Aangepast op 12 mei 2023 15:35
Poppodium Bibelot startte midden in de coronaperiode met een reeks livestreams met lokale en ook landelijk bekende artiesten. Een mooi alternatief toen publiek bijna geen concerten kon bezoeken. Het optreden van LUCAS in het Energiehuis is van 6 december 2020. Vlak voor de volledige lockdown mochten hier een kleine 30 fans bij aanwezig zijn.

LUCAS, de voorganger dus van Huize Lucas, zette zijn eerste stappen als artiest met dreamy popmuziek. Singles als De Nacht en De Tekening verschenen in prominente Spotify-playlists, hij mocht naar 3FM en Radio2, stond in voorprogramma’s van MEAU en Roosbeef en trad met zijn band veel op. Het album Lichaam, een trilogie van zijn eerste drie ep’s, stak romantiek in een ander jasje en schopte tegen hetero-normativiteit. Zo gaf het nummer Poppenhoek kritiek op de socialisatie tot jongen óf meisje en was Twister een ode aan het versierspel in het nachtleven. Muzikale invloeden van Froukje, Sufjan Stevens, Jacob Collier en Spinvis leggen de muzikale basis, inspiratie voor lyrics haalt hij uit werk van Connie Palmen en Annie M.G. Schmidt.

De Bibelot-livestream van LUCAS uit 2020, met actuele Nederlandstalige muzieksprookjes met lo-fi drums, zangkoortjes en dromerige gitaren, wordt deze zaterdag 13 mei vanaf 18.00 uur uitgezonden op TV Dordrecht, direct na het weekoverzicht nieuws.

Lees meer over:

Bibelot|

Lees ook

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van 'Opwaarts'. Unieke concerten...

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten u...

Komende maand unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concert...

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Utrechtse rockband

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van de Utrech...

Bibelot sluit zich aan bij Hidden Disabilities Sunflower

Bij Poppodium Bibelot kan je tegenwoordig met een keycord met zonnebloemen erop aangeven dat je een ...

Op muzikale expeditie tijdens festival Wanderlust

Bibelot en Schouwburg Kunstmin organiseren op zaterdag 13 januari een nieuwe editie van hun muziekfe...