Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond spannende ontknoping finale Grote Prijs van Dordt

Ook de bandcompetitie De Grote Prijs van Dordt moest afgelopen december keihard op de rem trappen door de lockdown. Net als de editie van vorig jaar was het nog maar de vraag of de overige rondes wel door konden gaan. Met wat hulp van Bibelot is dat gelukt, en dus is het zaterdag 5 maart dan eindelijk tijd voor de finale. De winnaars krijgen een flink prijzenpakket, waaronder opnametijd en een optreden op Wantijpop.
Vivian Rutte | 4 maart 2022 15:00 | Aangepast op 4 maart 2022 15:00
De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. Winnaars van deze bandcompetitie kunnen flinke prijzen in de wacht slepen: Een optreden op Wantijpop 2022, twee dagen studiotijd, een studiodag in de Popcentrale, en een promotiepakket. De tweede en derde prijs bevatten onder meer een optreden in Bibelot of gratis repetitietijd in de Popcentrale. 

Het plaatsvinden van alle rondes en de daadwerkelijke finale was even passen en meten: De voorrondes Pop en Rock hebben met wat schuiven in november plaatsgevonden. Loud! moest vanwege corona een tijd wachten, tot februari. Uit alle rondes is een winnaar gekozen door een jury, plus een publiekswinnaar. Zaterdag 25 februari streden deze publiekswinnaars in de halve finale (ook weer verzet, vanwege storm Corrie), en zaterdag 5 maart is het dan echt tijd voor de grote finale. 

De finalisten van De Grote Prijs van Dordt zijn: 
Sunset Yellow (winnaar Voorronde Pop)
Sunset Yellow maakt opgewekte poprock. Sinds 2014 tovert deze band een glimlach op trommel- en hoornvlies met komische video's onder vrolijke liedjes. Live kan men zich verheugen op een energiek potje vermaak vol humor, waarbij soms zomaar iemand in het befaamde dennenboom-pak (zie clip ‘Dave’s Holiday’) wordt gehesen.

Voltage Avenue (Winnaar Voorronde Rock)
Voltage Avenue is een moderne poppunkband uit Rotterdam. Hun eerste nummers namen ze in juni op bij de Zwijndrechtse Nick Jongejan Studios, bekend van onder meer The Young River. De nieuwste single van de band, Homesick, kwam op 1 maart uit. Voor liefhebbers van Greenday, Simple Plan en de echte oude 90’s punk.

The Frontiers (Winnaar Voorronde Loud!) 
Deze band bestaat uit brutale frontman, bassist en zanger Tim, snelle lead-gitarist Thijs, raggende slaggitarist Romano en stampende drummer Wouter. The Frontiers startten in 2012 als coverbandje; 13-jarigen die hobbymatig zaaltjes platspeelden. The Frontiers hadden niet genoeg aan enkel covers, dus begonnen ze in 2017 eigen nummers te schrijven. Hun stijl doet denken aan Wolfmother met een flinke dosis punk en Britpop. 

The Meadows (Winnaar Halve Finale)
The Meadows is een jonge alternatieve rockband uit de Alblasserwaard. De energieke sound blijft zich vernieuwen en wordt goed ontvangen door het publiek. Na 2 jaar zich verscholen te hebben in hun repeteerhok, laten ze zich eindelijk zien aan de buitenwereld. In maart 2019 brachten ze hun eerste demo online uit bestaande uit drie tracks:Time Is Chasing Me, Audio & Travelling Through Space. Een aanrader voor wie houdt van frisse energieke en melodieuze rock.

De vier bands nemen het tegen elkaar op in de finale door elk een korte set van zo’n 20 minuten te spelen. De jury zal na beraad een winnaar kiezen. Publiek is welkom tijdens de finale in de Power Stage van Bibelot, tickets kosten €5,- en zijn
hier verkrijgbaar. 


Lees ook

Popcentrale vertegenwoordigt Nederland bij internationaal uitwisselingsproject

Een vroegertje voor Dordtse rockband Here Today: Samen met Geert en Norma van de Popcentrale stapte ...

Philip Elzerman (80) overhandigt unieke The Zipps-gitaar aan Dordrechts Museum

Geef Het Dordt en HVC stonden afgelopen zomer in Wielwijk even met de mond vol tanden toen Philip El...

Bibelot-livestream Charl Delemarre zaterdag op TV Dordrecht

In de coronaperiode waren concerten bijna niet te bezoeken en had de cultuursector het zwaar. Bibelo...

Indrukwekkende muziekfilm Dordts rockmetaltrio The Empyrean te zien bij RTV Dordrecht: deel 3

De Dordtse rockers van The Empyrean rondden in oktober na 2,5 jaar eindelijk hun enorme project af: ...

Zaterdag elfde editie Record Store Day bij Velvet Music Dordrecht

Bij muziekliefhebbers staat hij al in de agenda: Aanstaande zaterdag 23 april is het na twee jaar (b...

Zaterdag bij TV Dordrecht: De Grote Prijs van Dordt Voorronde POP

De Grote Prijs van Dordt 2022 is in volle gang. Deze competitie, die lokale muzikanten een duw in de...