Dordrecht, Netherlands

Zaterdagmiddag LIVE nu ook op Drechtstad FM

Luisteraars van Drechtstad FM, de radio-tak van RTV Dordrecht, kunnen vanaf aanstaande zaterdag 2 maart ook luisteren naar het programma Zaterdagmiddag LIVE. Daarin staan verhalen van de dorpen en steden uit de regio centraal.
Marjolein Vos | 29 februari 2024 12:00 | Aangepast op 29 februari 2024 12:00
Zaterdagmiddag LIVE bestaat al sinds 2019 en wordt inmiddels gemaakt door een team van vrijwilligers van verschillende lokale omroepen in de regio. Naast de deelnemers van het eerste uur – Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland – doen tegenwoordig nog 4 omroepen mee: RTV Ridderkerk, ATOS RTV, Omroep Hoeksche Waard en Papendrecht FM.

Nu ook Drechtstad FM Zaterdagmiddag LIVE gaat uitzenden, komt het aantal deelnemende omroepen in de regio Zuid-Holland Zuid op acht. Eindredacteur Sebastiaan van Mill is al jaren betrokken bij het programma. Hij is heel enthousiast over de deelname van Dordrecht: “In de regio Drechtsteden misten we nog een van de grootste spelers: RTV Dordrecht. Ze staan garant voor mooie journalistieke producties, en mooie verhalen uit de stad. Die verhalen willen we breder in de regio vertellen. Dat kan nu!”

Ton van Wijngaarden, hoofdredacteur bij RTV Dordrecht, vindt het een mooie stap: "Wij streven naar samenwerking met andere omroepen in de regio, doen dit al jaren op dagelijkse basis met RTV Rijnmond en steeds meer met de andere lokale omroepen in onze streek. Het uitzenden van Zaterdagmiddag LIVE past in deze strategie. Als luisteraar van Drechtstad FM ben je vanaf komende zaterdag ook op de hoogte van wat er om je heen gebeurt in de hele regio !"

Aanpassing huidige programmering
Zaterdagmiddag LIVE is vanaf 2 maart te horen tussen 12.00 en 14.00 uur op Drechtstad FM. Daarvoor blijft de Studio De Witt te beluisteren, het programma waarin presentator Ben Corino iedere week een hoofdgast ontvangt en je bijpraat over actuele onderwerpen. En waarin politieke kwesties worden besproken aan de stamtafel. Studio De Witt is met de komst van Zaterdagmiddag LIVE alleen niet meer van 10.00 tot 13.00 uur te horen, maar van 09.00 tot 12.00 uur.

Meest gelezen

Lees ook

Studio De Witt vanaf deze zaterdag een uur eerder

Studio De Witt wordt vanaf 2 maart een ochtendprogramma. Van 9 uur tot 12 uur is het programma gelij...

RTV Dordrecht/Drechtstad FM neemt nieuwe radiostudio in gebruik

“Goedemorgen! Studio De Witt is on air en voor het eerst vanuit de nieuwe studio op de Merwedestraat...

Cor maakt al veertig jaar radio vanuit zijn huiskamerstudio in Oud-Krispijn

Cor Hitzerd is al veertig jaar als radiopiraat te horen in regio Drechtsteden op zijn zender Radio A...

Zaterdag in Studio De Witt: thuiszitters, huurwoningen en actievoerder Jan Keesmaat

In Studio De Witt komen deze zaterdag weer allerlei onderwerpen aan bod. Het radioprogramma van pre...

Zaterdag in Studio de Witt: Dordrecht Pride, Frits Baarda overleden en Chemours

In Studio De Witt komen deze zaterdag weer allerlei onderwerpen aan bod. Het radioprogramma van pres...

Zaterdag in Studio de Witt: explosie zeehavenbuurt, Sluitertentoonstelling en subsidies sportverenigingen

In Studio De Witt komen deze zaterdag weer allerlei onderwerpen aan bod. Het radioprogramma van pres...