Dordrecht, Netherlands

RTV Dordrecht/Drechtstad FM neemt nieuwe radiostudio in gebruik

“Goedemorgen! Studio De Witt is on air en voor het eerst vanuit de nieuwe studio op de Merwedestraat!” Zo opende presentator Ben Corino afgelopen zaterdag zijn radioprogramma. RTV Dordrecht heeft begin dit jaar een nieuwe locatie betrokken. Maar de radiomakers moesten even geduld hebben voordat ze ook aan de slag konden.
Marjolein Vos | 12 februari 2024 12:15 | Aangepast op 12 februari 2024 11:43
In de tussentijd werd gebruik gemaakt van de faciliteiten van onze collega’s van RTV Papendrecht, zodat de programma’s wel gewoon konden worden uitgezonden. Dit weekend was het de eer aan het actualiteitenprogramma Studio De Witt om voor het eerst live uit te zenden vanaf de nieuwe locatie.

“Ik vind het echt een grote vooruitgang in vergelijking met de vorige studio”, zegt Wim van der Kruijff, raadslid van het CDA. Zaterdag was hij te gast tijdens de politieke stamtafel, het onderdeel van het programma waarin actuele politieke onderwerpen worden besproken. “Het is gewoon fijn om met elkaar om tafel te zitten, elkaar goed in de ogen te kunnen kijken als je met elkaar praat. En niet te vergeten: de techniek doet het gewoon! Die liet het nog weleens afweten vorige keren”, voegt de CDA-er eraan toe.

Ronald Portier van de SP kwam ook een kijkje nemen. Hij hoopt nog op een plek waar gasten ontvangen kunnen worden en waar ze even met elkaar kunnen praten voorafgaande aan de uitzending. Maar is nu al tevreden met de vooruitgang. Ook Rolin den Heijer van de VVD vindt het fijn er weer uitgezonden kan worden vanuit Dordt. “Ik ben blij dat mensen in de stad weer kunnen volgen wat we allemaal doen.”

Ook presentator Ben Corino is tevreden met het nieuwe onderkomen. “Het is een nieuwe omgeving en wel anders dan je gewend bent. Het was een desk met de gasten aan de andere kant, maar hier is het gewoon een grote ruimte. Wat prettig is voor de gasten, is dat je aan tafel kunt zitten. Dat betekent dat mensen wat comfortabeler zijn.” Wel moet Corino nog even wennen dat hij geen koptelefoon meer op zijn hoofd heeft. “Maar we zijn blij dat we weer een eigen studio hebben!”, besluit hij.

De uitzending van Studio De Witt is terug te luisteren via Soundcloud.

Lees ook

Luister hier terug: Studio De Witt van zaterdag 2 maart

Radioprogramma Studio De Witt was zaterdag tussen 9:00 uur en 12:00 uur te beluisteren op Drechtstad...

Studio De Witt vanaf deze zaterdag een uur eerder

Studio De Witt wordt vanaf 2 maart een ochtendprogramma. Van 9 uur tot 12 uur is het programma gelij...

Zaterdagmiddag LIVE nu ook op Drechtstad FM

Luisteraars van Drechtstad FM, de radio-tak van RTV Dordrecht, kunnen vanaf aanstaande zaterdag 2 ma...

Luister hier terug: Studio De Witt van zaterdag 24 februari

Wederom genoeg nieuws in de wekelijkse radio-uitzending van Studio De Witt. Het radioprogramma was z...

Luister hier terug: Studio De Witt van zaterdag 17 februari

Wederom genoeg nieuws in de wekelijkse radio-uitzending van Studio De Witt. Het radioprogramma was z...

Zaterdag in Studio De Witt: evenementenbeleid, Dordtse band en schilderij Van Strij

Studio De Witt is zaterdag wederom gevuld met allerlei nieuws. Een nieuw topstuk in het Dordrechts M...