Dordrecht, Netherlands

Zondag bij TV Dordrecht: Cello op maat

Dordt in Cello ging op 17 mei van start en loopt nu langzaam op zijn einde. Het festival sluit morgenmiddag op 21 mei de week af met een groot slotconcert in het Energiehuis, dat wordt opgevoerd door alle deelnemers van het educatieprogramma. Om nog een beetje in de muzikale sferen te blijven zenden wij het uitgebreide lunchconcert, uit 2022, van Cello op maat uit op TV Dordrecht.
Marie Frenay | 20 mei 2023 09:52 | Aangepast op 20 mei 2023 09:52
Dordt in Cello sluit deze editie af met een gezamenlijk optreden van het Grote Cello Orkest. Alle deelnemers van het educatieprogramma, docenten en leerlingen, laten tijdens het concert hun nieuwe vergaarde vaardigheden zien aan het publiek. Vorig jaar verliep het concert ietsjes anders dan dit jaar.

Geen geduld meer
Een afwisseling tussen verhalen, poëzie en klanken van de cello. Zo zag het concert in de vernieuwde Kunstkerk er vorig jaar uit. De organisatie achter het tweejaarlijkse festival Dordt in Cello wilde liefhebbers van de muziekinstrument niet nog langer laten wachten: de vorige editie in 2021 kon niet doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen.

Daarom werd een mini-variant van het festival bedacht: Cello op Maat. Eén dag, in plaats van drie dagen, vol uitvoeringen, muzikale wandelingen en masterclasses voor muzikanten. TV Dordrecht maakte opnames van het lunchconcert.

Ademloos
In een volle Kunstkerk werd ademloos geluisterd naar Evelien Holster, die inviel voor de door ziekte gevelde Jan Brokken. De proza en poëzie sloten naadloos aan bij het spel van Lidy Blijdorp, de beroemde celliste. Zij studeerde in 2011 af aan het conservatorium van Parijs en behoort sindsdien bij de top van ons land en is ook daarbuiten bekend.

Deze zondag blikt TV Dordrecht daar weer op terug. Vanaf 12 uur ‘s middags is het concert te bekijken en wordt ieder uur tot en met maandagmiddag 17 uur herhaald.

Lees meer over:

cello op maat|