Dordrecht, Netherlands

Oud-klasgenoten na 42 jaar weer herenigd: ‘Ik heb helemaal kippenvel’

Oud-leerlingen van de Repelaer (voorheen de Groen van Prinstererschool) hebben elkaar afgelopen zaterdag na 42 jaar weer voor het eerst gezien. “Ik heb kippenvel, dit is toch geweldig”, zegt Werner Stam enthousiast. Hij is degene die de reünie voor zijn oud-klasgenoten organiseerde. Via Facebook en Whatsapp had hij de klas in mum van tijd bij elkaar.
Emmely Kokshoorn | 26 april 2022 09:30 | Aangepast op 25 april 2022 16:19
Twee-aan-twee
Zoals vanouds liep de groep twee-aan-twee het schoolgebouw binnen. Nadat ze met zijn allen na 42 jaar weer op de klassenfoto gingen, mochten ze een kijkje nemen in hun oude school. “Het is super leuk. Je kijkt een beetje in het rond en probeert mensen te herkennen”, vertelt een oud-klasgenoot. “Oh daar komt Rob aangelopen! Die is niks veranderd.” Iedereen is natuurlijk een stukje ouder geworden: “Maar als ik zo die gezichtjes zie, is iedereen eigenlijk precies hetzelfde gebleven”, vertelt Werner blij om zich heen kijkend.

Veranderingen
Naast de nieuwe naam, zijn er nog meer dingen veranderd aan de school. Zo stond er voorheen bijvoorbeeld meer groen op het plein en was het gebouw een stukje kleiner. “Jammer”, stelt een oud-leerling. Hij heeft het dan voornamelijk over de nieuwe naam. Maar veranderingen horen er na zoveel jaar natuurlijk ook een beetje bij.

De klas blikt terug op een goede tijd op de school. Tijdens de rondleiding door het oude vertrouwde gebouw kwamen al die herinneringen langzaam weer naar boven. Hierna was het tijd voor een gezellige avond bij Dordts Genoegen.

Lees ook

Basisschoolkinderen op bezoek bij Dagcentrum Nova: 'Ontnemen van de vervreemding'

Om alvast een beetje in de paasstemming te komen, kwam groep 4 van de Repelear langs bij Dagcentrum ...

Minder tegels, meer groen: schoolplein IKC De Repelaer ondergaat metamorfose

Integraal KindCentrum (IKC) de Repelaer in het Land van Valk heeft nu nog een schoolplein dat vooral...