Dordrecht, Netherlands

Papendrecht en Zwijndrecht betalen mee aan vuurwerkshow op Drierivierenpunt

Op 31 december kunnen inwoners van Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht samen aftellen naar 2024. Op het Drierivierenpunt wordt een vuurwerkshow georganiseerd. En die wordt voor het eerst mogelijk gemaakt door de drie omliggende gemeenten.
Marjolein Vos | 6 december 2023 10:14 | Aangepast op 6 december 2023 10:14
Jaren was er gesteggel over wie voor de kosten van de vuurwerkshow op moest draaien. Dat was tot nu toe Dordrecht, maar andere gemeenten konden wel meegenieten. "Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten kunnen we dit jaar een gezamenlijke show aanbieden aan onze inwoners”, laat burgemeester Kolff weten. “Op deze manier kan iedere bewoner veilig genieten van goed en mooi vuurwerk. Het is een kans voor iedereen om het feestelijke moment met elkaar te beleven. Ook voor diegene met een minder groot budget.”

De gemeenten vinden de show een goed alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk. Dat mag ook tijdens deze jaarwisseling niet in de binnenstad van Dordrecht en andere vuurwerkvrije zones in de drie gemeenten. Vuurwerkvrije zones zijn er bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen, verzorgingshuizen en de Dordtse Biesbosch. In de krant, op de gemeentewebsites en op straat worden de vuurwerkvrije zones aangegeven.

Margreet van Driel, burgemeester Papendrecht: “We breiden dit jaar het aantal vuurwerkvrije zones in Papendrecht verder uit. Veel van onze inwoners hebben gereageerd op de vraag welke gebieden komende jaarwisseling nog meer vuurwerkvrij zouden moeten zijn. Het zelf afsteken van vuurwerk kan daardoor op minder plekken in onze gemeente. Met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt bieden we alle inwoners van Papendrecht de mogelijkheid om met elkaar af te tellen tot het nieuwe jaar én in hun eigen woonplaats te genieten van een geweldig mooi vuurwerk.”

“Deze vuurwerkshow is een prachtige manier hoe we als drie gemeenten samen op een feestelijke en veilige manier van vuurwerk kunnen genieten”, voegt burgemeester Edo Haan van Zwijndrecht hier aan toe. “Ieder jaar vallen er veel slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk van consumentenvuurwerk. Ik wil er alles aan doen om dat leed terug te dringen."

Lees meer over:

Vuurwerkshow|

Meest gelezen

Tweede grote stroomstoring in acht dagen treft Drechtsteden, opnieuw PFAS uitgestoten

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 18 jun 2024 12:02

Eerste wedstrijd Oranje druk bekeken bij café Sebes

Joram Niese | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 14:32

Snelweg A15 komende tijd meerdere keren afgesloten vanwege werkzaamheden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 10:00

Lees ook

Kolff wil dat Papendrecht en Zwijndrecht meebetalen aan vuurwerkshow

Burgemeester Kolff van Dordrecht heeft Papendrecht en Zwijndrecht in een brief uitgenodigd om mee te...

Dordrecht begint 2023 met vuurwerkshow op Drierivierenpunt

Na twee jaar zonder vuurwerkshow knalt Dordrecht de komende jaarwisseling het nieuwe jaar weer in me...

Vuurwerkshow op het Drierivierenpunt keert terug

Net als eerdere jaren organiseert de gemeente Dordrecht ook dit jaar weer een vuurwerkshow op het Dr...

Oekraïners voorbereid op knallen van vuurwerkshows tijdens Koningsdag

Veiligheidsregio ZHZ bereidt Oekraiense vluchtelingen voor op Koningsdag. Afgelopen week is er een b...