Dordrecht, Netherlands

Petitie moet zorgen voor balans in gesprekken rondom Filmtheater De Witt

Filmtheater De Witt, begin juli RTV Dordrecht
De verbouwing en uitbreiding van voormalig Cinema The Movies naar Filmtheater De Witt zorgt voor een hoop commotie in de Dordtse Binnenstad. Stichting Int Lastigh Ent heeft een kort geding aangespannen tegen de plannen van het filmtheater. Zij zijn bang voor onder andere overlast die de bezoekers zouden veroorzaken. Paul Suijkerbuijk uit Stadspolders hoorde die berichten en vond dat hij iets moest doen. Daarom startte hij een petitie om een tegengeluid te laten horen.
Dennis Koorevaar | 28 juli 2023 09:00 | Aangepast op 28 juli 2023 09:00
"Ik hoorde veel mensen die juist wel weer zin hadden om naar de film te kunnen gaan", vertelt Paul Suijkerbuijk. "Het is een hele mooie plek en de plannen zien er ook heel gaaf uit. Dus het zou zonde zijn als we daar niet naar toe kunnen gaan." Daarom zette Paul een petitie op. Donderdagmiddag is die al meer dan 4100 keer ondertekend. "Dat had ik helemaal niet verwacht. Ik had eigenlijk helemaal geen verwachtingen."

Paul wil met zijn petitie vooral de balans in het gesprek terugbrengen. "Er zijn mensen die het niet willen, maar er zijn ook heel veel mensen die het wel willen. Dat is dan een moeilijke afweging. Wie heeft er dan het meeste last van?" Paul woont zelf in Stadspolders en is dus niet bang voor de overlast. Wel is hij, vind hijzelf, een direct belanghebbende. "Want ik wil daar gewoon heel graag naar toe."

Stichting Int Lastigh Ent
De bestuurder van Stichting Int Lastigh Ent is moeilijk te bereiken. Zij woont in de Nieuwstraat, naast het filmtheater. Zij heeft haar huis te koop gezet. Deze week werd duidelijk dat de woning ondertussen verkocht is. Maar ook Paul heeft contact met haar proberen te zoeken. "Ik heb een mail gestuurd. Toen kreeg ik een heel mager antwoord." Reden genoeg voor Paul om eens verder in de stichting te duiken. "Is dat nu echt wel een representatie van de buurt? Al snel kreeg ik door dat het een vrij mager draagvlak is wat vanuit de stichting vertegenwoordigd wordt." Daarnaast krijgt hij steeds meer signalen van mensen uit de buurt die juist graag naar het filmtheater willen.

Reactie gemeente
De gemeente is uiteraard ook op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het filmtheater. Een woordvoerder laat weten dat er door de ondernemer van Stadsbrasserie De Witt, dat naast het filmtheater gevestigd wordt, een gewijzigde aanvraag is ingediend. De huidige verleende vergunning geldt alleen voor het gebouw. De nieuwe vergunning geldt voor zowel binnen als buiten. Het college van burgemeester en wethouders zal eind augustus een besluit nemen. Begin september zal Paul de petitie aan de gemeenteraad overhandigen.

Lees meer over:

Filmtheater De Witt|Petitie|

Lees ook

Kortgeding Filmtheater De Witt ingetrokken na verlenen nieuwe vergunning

Het kortgeding dat door Stichting Int Lastigh Ent was aangespannen tegen de gemeente Dordrecht voor ...

Ondanks kort geding en vertraging opent Filmtheater De Witt vrijdag de deuren

De schilders zijn nog druk in de weer en er staan her en der nog steigers, maar vrijdag moet het ni...

Burgergpetitie voor herziening plannen Wantij-west ingediend bij burgemeester Kolff

Een aantal bewoners van de Stadswerven en het gebied rondom de monding van het Wantij hebben de hand...

Petitie om gemeente te laten luisteren naar bewoners Wantij-west

Twee maanden geleden maakte de gemeenteraad haar ontwikkelingsplannen van het gebied rond Wantij-wes...

Cinema The Movies wordt Filmtheater De Witt: komend weekend uitzwaaidag

Voor het laatst naar The Movies zoals je de bioscoop kent. Het filmhuis zit midden in een verbouwing...

Omwonenden hopen op aanpassingen plannen nieuw Weizigtpark

Het nieuwe Weizigtpark moet in oude luister hersteld worden. Daarom moeten er 118 bomen gekapt worde...