Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht en Helmond Sport werken vooral op de lachspieren in bloedeloze 0-0

FC Dordrecht in duel met Helmond Sport Corrado Francke
FC Dordrecht heeft zondag de reeks van zes nederlagen doorbroken met een punt tegen Helmond Sport. De clubs waren verdedigend prima en oogden aanvallend onmachtig en slordig, waardoor een doelpuntloze 0-0 een logische en terechte uitslag was.
Corrado Francke | 26 maart 2023 18:28 | Aangepast op 26 maart 2023 18:28
Met vuurwerk, fakkels en spandoeken met de teksten “Vandaag alles of niets” en “Wij zijn het zat, genoeg is genoeg” uitten supporters voor de wedstrijd hun onvrede over de huidige stand van zaken bij de club. De boodschap: winnen is het enige dat telt.

Met onder meer Vincent Schippers en Abdallah Aberkane in de basiself, liet de ploeg van trainer Michele Santoni wel strijd zien, maar kwam het vooral tot halve kansen. Samuele Longo kwan met zijn hoofd net niet bij een voorzet en Helmond-doelman Mike Havekotte voorkwam even later dat Schippers vanaf de zijlijn scoorde.

Weinig te doen voor Bossin
Waar FC Dordrecht nog wat doelgerichtheid miste, oogde Helmond Sport extreem slordig. Zo had doelman Liam Bossin voldoende tijd – inclusief scheldwoordenboek in gedachten – om het team op zijn excentrieke wijze van tips te voorzien.

De Brabanders werden tien minuten voor het rustsignaal voor het eerst echt gevaarlijk. Aberkane gaf op knullige wijze een corner weg, maar Jelle Goselink kon niet profiteren. De poging even later van buitenspeler Gabriël Culhaci, zo’n zeven meter naast, vatte de eerste helft goed samen: slordig en een terechte 0-0 ruststand.
Ook in de tweede helft begon de thuisclub iets gevaarlijker. Longo bediende Tidjany Touré op maat, maar de Feyenoord-huurling nam de bal slecht aan waardoor Havekotte kon onderscheppen. Toch bleef het aanvallend pover en dat was aanleiding voor Santoni om rechtsbuiten Malhory Noc en linkspoot Mauro Savastano binnen de lijnen te brengen.

Lachspieren
Op een kopbal van Savastano na waren de hoogtepunten zeer spaarzaam. Een tikkie terug, balletje breed, een glijpartij of een groot aantal slordigheden: FC Dordrecht – Helmond Sport werkte regelmatig op de lachspieren in de wedstrijd, die op de grijze zondagmiddag voortkabbelde richting het eindsignaal.

“Alles of niets”, scandeerde een aantal supporters nog maar eens. Maar helaas voor de FC Dordrecht-aanhang: alle ingrediënten voor een bloedeloze 0-0 waren aanwezig, ook als er een paar uur extra gespeeld zou worden. Ook in de blessuretijd werd er niet gescoord, waardoor een doelpuntloos gelijkspel de enige terechte uitslag was.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert; Schippers (Reemst/78), Receveur, Cetin, Aberkane (Savastano/6); Schuurman; Longo (Noc/62), Touré (Pinas/78)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...