Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht komt knap terug, maar trekt toch aan het kortste eind bij NAC

Jari Schuurman treurt na een Bredase treffer Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht heeft vrijdagavond bij NAC Breda de veertiende seizoensnederlaag in de eerste divisie geleden. In Brabant kwam de ploeg knap terug van een 2-0 achterstand, maar direct na de gelijkmaker maakten de Bredanaars definitief het verschil: 3-2.
Corrado Francke | 24 februari 2023 23:16 | Aangepast op 24 februari 2023 23:16
Bij afwezigheid van Toine van Huizen (geschorst) en Mathis Suray (was geblesseerd, maar zat wel op de bank) droeg Jari Schuurman de aanvoerdersband bij de Dordtenaren. De middenvelder zag hoe zijn ploeg het balbezit kreeg van NAC, terwijl de Brabanders met vijf verdedigers vooral afwachtten.

Kansjes waren er in de beginfase aan beide kanten, maar serieuze mogelijkheden amper. Zo stonden Dordt-doelman Liam Bossin en verdediger Anouar El Azzouzi in de weg bij Bredase aanvallen en liep spits Samuele Longo buitenspel bij een voorzet van Schuurman, die hij ook nog eens over het doel van Roy Kortsmit tikte.

Dordt op achterstand
FC Dordrecht kreeg soms opvallend veel ruimte, maar deed daar niets mee en keek na ruim twintig minuten tegen een achterstand aan. Een corner van NAC bleef vlak voor het Dordtse doel hangen en aanvoerder Cuco Martina hoefde alleen nog maar binnen te tikken: 1-0.

Wie hoopte dat dit voor elf getergde Schapenkoppen zorgde, kwam bedrogen uit. De bezoekers werden slordiger en NAC straalde meer en meer vertrouwen uit. De 2-0 volgde dan ook al acht minuten na de openingstreffer. Een aanval over rechts belandde voor de voeten van Victor Wernersson, die door niemand werd gedekt en doelman Bossin in de verre hoek verschalkte.
Reden genoeg voor trainer Michele Santoni om in te grijpen na rust: Tidjany Touré en Ruggero Mannes mochten het laten zien ten koste van de onzichtbare buitenspelers Jaymillio Pinas en Boubakar Camara.

De twee invallers bleken een kwartier later gouden wissels, want Mannes bediende Longo op maat bij de Dordtse aansluitingstreffer en Touré zorgde met een fenomenale actie voor de gelijkmaker na dik een uur: 2-2. De buitenspeler stuurde even daarvoor drie NAC-spelers het bos in en liet doelman Kortsmit kansloos met een bekeken schot.

NAC maakt meteen het verschil
Zo stond het ineens weer gelijk, terwijl de bezoekers na de eerste helft vrij kansloos leken. Toch nam NAC weer het initiatief. Gesteund door ruim zestienduizend supporters gaf Moreno Rutten het laatste zetje na een Brabants offensief: 3-2.

De tweehonderd meegereisde Dordt-supporters zagen hoe hun club een nieuwe, onnodige tegenslag te verwerken kreeg. Bossin hield zijn ploeg op de been met een knappe reflex op een kopbal van Anselmo Mac Nulty, die zag hoe ploeggenoot Elias Mar Omarsson even daarvoor net naast het doel van Bossin mikte.

Weer een zure nederlaag
Invaller Pepijn Doesburg zorgde met een kans die gekeerd werd door Kortsmit nog voor wat hoop aan Dordtse zijde, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Het bleef 3-2: en zo trok FC Dordrecht toch weer aan het kortste eind.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...