Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht scoort pas heel laat bij MVV en lijdt terechte nederlaag

Ook in eigen huis verloor FC Dordrecht van MVV René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een terechte nederlaag geleden bij MVV: 2-1. In Maastricht scoorde de ploeg van Michele Santoni pas in de blessuretijd en dat bleek te laat om nog een resultaat over de streep te trekken. Hierdoor blijft de ploeg in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie hangen.
Corrado Francke | 14 april 2023 22:00 | Aangepast op 14 april 2023 22:00
De Dordtenaren reisden met vertrouwen af naar Limburg, want na de winstpartij vorige week tegen Jong PSV (1-0) leek het met het vertrouwen weer iets beter te gaan dan in eerdere weken. Toch keek de ploeg bij rust tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Ruben van Bommel.

Bossin blinkt uit
Verrassend was dat niet, want eigenlijk solliciteerden de Schapenkoppen toen al drie kwartier nadrukkelijk naar een tegendoelpunt. Van Bommel kreeg zelf de meeste kansen om al eerder de score te openen, maar Dordt-doelman Liam Bossin bleek ook in Maastricht een sta-in-de-weg. Bossin was ook op andere momenten belangrijk, onder meer toen Sven Blummel in scoringspositie kwam, en zo gaf hij nogmaals zijn visitekaartje af met de transferzomer in aantocht.

Anouar El Azzouzi, die net als vorige week centraal achterin een duo vormde met Bartek Smolarczyk, was een van de weinige keren gevaarlijk voor FC Dordrecht. Zijn kopbal uit een corner van Jari Schuurman werd gekeerd door MVV-goalie Romain Matthys.

Beslissing
In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. De lat stond de tweede treffer van Van Bommel in de weg, terwijl Matthys aan het werk gezet bij een schot van afstand van Dordrecht-middenvelder Mathis Suray.
Toch lukte het de bezoekers maar niet om de gelijkmaker binnen te schieten. De hoop op een resultaat was tien minuten voor tijd helemaal verdwenen toen MVV’er Clint Essers de wedstrijd in het slot gooide: 2-0.

Tenminste: zo leek het. Daar dacht spits Samuele Longo anders over, want uit de draai scoorde hij de aansluitingstreffer: 2-1. Toch was dat te laat om nog in de buurt van een gelijkmaker te komen, want vrijwel direct na zijn treffer klonk het eindsignaal.

Achttiende
Door de nederlaag blijft FC Dordrecht achttiende, al mag de ploeg daarvoor ook Helmond-spits Martijn Kaars bedanken die tien minuten voor tijd het duel met FC Den Bosch (1-2) besliste. Hierdoor blijven de Bosschenaren, net als Jong FC Utrecht, als enige ploegen onder FC Dordrecht in de eerste divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (Aberkane/60), Smolarczyzk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman, Cetin, Suray (Reemst/87); Noc (Pinas/87), Longo, Touré (Receveur/60)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht is zichzelf niet meer na openingsgoal: 'Niet het vermogen om door te zetten'

FC Dordrecht leek vrijdagavond in Eindhoven onderweg naar de derde uitzege op rij, maar door een dom...

FC Dordrecht geeft voor de derde keer dit seizoen in de slotfase een zege uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op frustrerende wijze een zege uit handen gegeven bij FC Eindhoven. ...

Ode aan Duitse doelman in nieuwe 'Plucheplakkers'-aflevering

Journalisten Arco Bomgaars, Corrado Francke en Sjoerd de Vos blikten in de achtste aflevering van De...

FC Dordrecht is beter dan in vorige seizoenen, 'maar mentaal nog een stap maken'

Kwaliteit genoeg, maar 'de echte wil om te winnen' ontbreekt af en toe nog bij FC Dordrecht. Dat con...

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...