Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht scoort pas heel laat bij MVV en lijdt terechte nederlaag

Ook in eigen huis verloor FC Dordrecht van MVV René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een terechte nederlaag geleden bij MVV: 2-1. In Maastricht scoorde de ploeg van Michele Santoni pas in de blessuretijd en dat bleek te laat om nog een resultaat over de streep te trekken. Hierdoor blijft de ploeg in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie hangen.
Corrado Francke | 14 april 2023 22:00 | Aangepast op 14 april 2023 22:00
De Dordtenaren reisden met vertrouwen af naar Limburg, want na de winstpartij vorige week tegen Jong PSV (1-0) leek het met het vertrouwen weer iets beter te gaan dan in eerdere weken. Toch keek de ploeg bij rust tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Ruben van Bommel.

Bossin blinkt uit
Verrassend was dat niet, want eigenlijk solliciteerden de Schapenkoppen toen al drie kwartier nadrukkelijk naar een tegendoelpunt. Van Bommel kreeg zelf de meeste kansen om al eerder de score te openen, maar Dordt-doelman Liam Bossin bleek ook in Maastricht een sta-in-de-weg. Bossin was ook op andere momenten belangrijk, onder meer toen Sven Blummel in scoringspositie kwam, en zo gaf hij nogmaals zijn visitekaartje af met de transferzomer in aantocht.

Anouar El Azzouzi, die net als vorige week centraal achterin een duo vormde met Bartek Smolarczyk, was een van de weinige keren gevaarlijk voor FC Dordrecht. Zijn kopbal uit een corner van Jari Schuurman werd gekeerd door MVV-goalie Romain Matthys.

Beslissing
In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. De lat stond de tweede treffer van Van Bommel in de weg, terwijl Matthys aan het werk gezet bij een schot van afstand van Dordrecht-middenvelder Mathis Suray.
Toch lukte het de bezoekers maar niet om de gelijkmaker binnen te schieten. De hoop op een resultaat was tien minuten voor tijd helemaal verdwenen toen MVV’er Clint Essers de wedstrijd in het slot gooide: 2-0.

Tenminste: zo leek het. Daar dacht spits Samuele Longo anders over, want uit de draai scoorde hij de aansluitingstreffer: 2-1. Toch was dat te laat om nog in de buurt van een gelijkmaker te komen, want vrijwel direct na zijn treffer klonk het eindsignaal.

Achttiende
Door de nederlaag blijft FC Dordrecht achttiende, al mag de ploeg daarvoor ook Helmond-spits Martijn Kaars bedanken die tien minuten voor tijd het duel met FC Den Bosch (1-2) besliste. Hierdoor blijven de Bosschenaren, net als Jong FC Utrecht, als enige ploegen onder FC Dordrecht in de eerste divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (Aberkane/60), Smolarczyzk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman, Cetin, Suray (Reemst/87); Noc (Pinas/87), Longo, Touré (Receveur/60)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...