Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht vecht zich in enerverend duel naar punt tegen Willem II

Aliou Baldé schiet raak uit een penalty Corrado Francke
FC Dordrecht heeft zondagmiddag met hangen en wurgen een puntje overgehouden aan het thuisduel met Willem II. De groenwitten gingen op voorsprong de rust in, wankelden de gehele tweede helft maar hielden wel een resultaat over: 2-2.
Corrado Francke | 20 november 2022 17:16 | Aangepast op 20 november 2022 17:16
FC Dordrecht had wat om voor te vechten. De afgelopen vier duels werden namelijk niet gewonnen en ook de achttiende plek op de ranglijst was ook niet om heel vrolijk van te worden. Het begin was echter niet om over naar huis te schrijven. Anouar El Azzouzi zat mis en Willem II speelde de situatie prima uit met Max Svensson als doelpuntenmaker: 0-1.

Ook bij de volgende Brabantse aanval lette niemand van de thuisclub op, al spaarde middenvelder Jesse Bosch de ploeg van trainer Michele Santoni. Wel beet de ploeg in de fase erna van zich af, was ineens de betere ploeg en kreeg via Aliou Baldé, Mathis Suray en (meermaals) Samuele Longo kansen op de gelijkmaker.

Loon naar werken
Waar de motregen inmiddels was veranderd in een flinke bui, kreeg FC Dordrecht loon naar werken. Rechtsback Jerailly Wielzen bediende Longo op maat die met een knappe kopbal voor zijn zesde seizoenstreffer zorgde: 1-1.
Willem II, dat het na de openingstreffer helemaal kwijt was, grossierde in balverlies. Zo ook spits Jizz Hornkamp, die de bal inleverde bij Baldé. De razendsnelle buitenspeler liep twee tegenstanders voorbij, versierde een penalty en schoot dat buitenkansje de rechterhoek in: 2-1. “Voetballen! Voetballen!”, scandeerden de ontevreden Willem II-supporters vanuit het volle uitvak.

Gesteund door dat uitvak namen de Tilburgers het initiatief na rust. Al zorgde dat er in de beginfase van de tweede helft alleen voor dat Ringo Meerveld in kansrijke positie kwam. El Azzouzi maakte het gevaar onschadelijk, terwijl aan de overkant Longo dichtbij een goal was na een flitsende actie van Baldé. Ook doelman Liam Bossin was weer belangrijk voor FC Dordrecht met een knappe reflex op een kopbal van spits Jizz Hornkamp.

Wankel
Toch wankelde de thuisclub, zeker toen Willem II met Jeremy Bokila en Michael de Leeuw twee extra spitsen het veld instuurde. Devon Koswal, die de door een rugblessure afwezige aanvoerder Toine van Huizen verving, lag op het gras en kreeg de bal tegen de arm, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom vond het geen penalty. Dat gebeurde ook toen Willem II-doelman Kostas Lamprou na een terugspeelbal hetzelfde als Koswal overkwam.

Toch zag het er niet naar uit dat FC Dordrecht de voorsprong vast zou houden. Dat werd tien minuten voor tijd dan ook de realiteit: De Leeuw kopte de 2-2 binnen.

Spannend slot
Kwam er dan nog een winnaar? Kansen waren er wel in de zenuwslopende slotfase: onder meer Benjamin Reemst (FC Dordrecht) en Hornkamp (Willem II) probeerden het nog. De Dordtenaren wankelden tot het bittere eind, maar kregen geen goals meer tweede en pakten een punt: 2-2.

Dit kalenderjaar speelt FC Dordrecht nog voor de competitie uitwedstrijden bij TOP Oss (zondag 11 december) en Heracles Almelo (vrijdag 16 november). Ook staan er nog oefenwedstrijden gepland met Telstar (thuis, zaterdag 3 december) en FC Emmen (uit, vrijdag 23 december).

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Koswal (Smolarczyk/78), El Azzouzi, Van der Avert; Wielzen, Schuurman, Miceli (Reemst/78), Brito; Suray, Longo (Doesburg/90), Baldé (Camara/71)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...

FC Dordrecht: geen frikandellenshirt, wel een frikandel spe-sjaal

Het frikandellenshirt waarmee FC Dordrecht fans voor de gek hield, krijgt een vervolg. Het shirt is ...