Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht wint op het nippertje van Jong AZ: 'Ik ben trots op de hele wedstrijd'

Vlak voor tijd schiet Anouar El Azzouzi zijn ploeg naar de winst René Kamps
FC Dordrecht won vrijdagavond in ondertal op het nippertje van Jong AZ: 1-0. Anouar El Azzouzi was de gevierde man. Hij zag hoe een hoekschop bleef hangen, twijfelde geen moment en liet zo de supporters een tikkeltje harder juichen dan gebruikelijk. "Je hebt niks aan mooi voetbal en geen punten, geef mij maar een lelijke wedstrijd en en drie punten."
Corrado Francke | 22 april 2023 10:28 | Aangepast op 22 april 2023 10:28
"Kunnen we het kort houden?", vraagt Anouar El Azzouzi als hij zich voor de camera meldt. De verdediger is sowieso niet lang van stof, maar eerlijk is eerlijk: korte, maar krachtige taal is vaak duidelijker dan ellenlange quotes zonder clou.

Ramadan
Al heeft zijn vraag nog een andere reden: voor het Suikerfeest wil hij graag snel de auto in naar zijn familie in Veenendaal. "Het was een leuke maand, maar de Ramadan met voetbal combineren is soms wel zwaar", blikt hij terug op de afgelopen maand.

Dan de wedstrijd, waarin FC Dordrecht in ondertal vlak voor tijd de winnende treffer maakte door een frommelgoal van El Azzouzi. "Het was niet altijd even mooi voetbal, maar uiteindelijk moeten wij gewoon drie punten pakken ", reageert de Veenendaler na afloop. "Ik denk dat we als team hard hebben gewerkt."
El Azzouzi viert de overwinning met Abdallah Aberkane René Kamps
De Schapenkoppen legden, net als Jong AZ, geen fraaie wedstrijd op de mat. Behouden als het kon, even doorbikkelen als het moest. "Het klinkt gek, maar ik was trots op de hele wedstrijd", laat trainer Michele Santoni optekenen. Hij prees ook de energie die de ploeg, voornamelijk na de rode kaart een kwartier voor tijd, leverde. "Als je dan nog twee of drie keer gevaarlijk kan worden en je scoort, dan is het feestje helemaal compleet."

PEC en Heracles
De keuzeheer blikt ook alvast vooruit op de komende duels, waarin het al gepromoveerde PEC Zwolle en het bijna gepromoveerde Heracles Almelo de tegenstanders zijn. "Twee moeilijke tegenstanders, maar wij hebben niks te verliezen."

FC Dordrecht wacht nog vier wedstrijden en moet nog zes punten pakken om het puntenaantal van vorig seizoen te evenaren, toen er 39 punten werden binnengehengeld. "De manier hoe we speelden en de energie die we erin gooiden, begint wel in de richting te gaan waar we naartoe willen, zeker naar volgend seizoen", benadrukt Santoni. "We hebben deze verandering niet heel lang geleden ingebracht en het is nog niet helemaal soepel, maar over de instelling en de samenwerking ben ik wel tevreden."

Stap hogerop
Of El Azzouzi er nog bij is als de ploeg op maandag 26 juni de eerste training in voorbereiding op het nieuwe seizoen afwerkt, is nog maar de vraag. De verdediger denkt immers aan een stap hogerop. "Ik denk dat ik in de afgelopen twee jaar wel wat heb laten zien, dus we gaan kijken wat de toekomst brengt."

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...