Dordrecht, Netherlands

Het ontbreekt nog aan durf bij FC Dordrecht: 'Kunnen we nu niet verwachten'

FC Dordrecht in duel met Helmond Sport René Kamps
FC Dordrecht - Helmond Sport had zondag alles in zich voor een bloedeloos gelijkspel en zo geschiedde: 0-0. Trainer Michele Santoni is tevreden met het punt, maar had ook op iets meer durf van zijn ploeg gehoopt. "Maar dat kunnen we nu niet verwachten", stelt hij na afloop.
Corrado Francke | 26 maart 2023 19:51 | Aangepast op 26 maart 2023 19:51
Santoni merkte aan de reeks nederlagen van zes wedstrijden, die met de remise tegen Helmond tot een eind is gekomen, dat het zelfvertrouwen achteruit hobbelde. "Van buitenaf lijkt het net alsof we niet willen, maar dat is het niet. Het is een dipje geweest en een speelschema dat heel moeilijk was", wijst hij op de duels bij playoffs-kandidaten waarin ook meerdere spelers geblesseerd raakten.

"Dat heeft tot deze reeks geleid waar we nu nog niet uit zijn. Het is niet dat we nu tevreden zijn, er moet meer geleverd worden en daar gaan we vanaf dinsdag weer aan werken."

Slordigheden
De oefenmeester zag tegen Helmond Sport veel slordigheden, al zijn die volgens hem ook te wijten aan het veld en de tegenstander. "Ze zakten in op eigen helft en gaven weinig ruimte weg. Dat is een situatie die we niet vaak tegenkomen, dan moet je wel durven om daar te spelen. Maar dat is moeilijk en vraagt veel."
"Het is elke keer nét niet", is verdediger Jop van der Avert nog wat kritischer. Wel hinkt hij op twee gedachten. "Ik denk dat we hier gewoon hadden kunnen winnen, maar dan moet er aanvallend iets meer komen. Het is wel positief dat het verdedigend ook niet al te best was in de afgelopen weken, daar hebben we vandaag meer grip op gehad."

Shitplaats
Aanknopingspunten of niet: FC Dordrecht staat nog altijd negentiende en daar is ook de Brabantse verdediger niet blij mee. "Je speelt wel voor een stukje eer en negentiende is gewoon een 'shitplaats'. We moeten zorgen dat we van die plek af komen en zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Want waar we nu staan, is niet goed."

Daar zijn de supporters het ook mee eens: enkele aanhangers hingen spandoeken op bij de spelersingang waarop teksten als "Alles of niets" of "Wij zijn het zat, genoeg is genoeg" te lezen vielen. "Ik geloof niet dat ik mijn spelers moet gaan motiveren door de ontevredenheid van de supporters groter te maken", reageert Santoni koel. "Als er iemand is die teleurgesteld mag zijn, zijn dat de spelers zelf."

Samenwerkingsverband
Voor de camera van ESPN ging Santoni ook nog in op het samenwerkingsverband met Feyenoord dat in de lucht hangt. "Ik hoop dat zij ons helpen in de structuur van de organisatie om stappen te maken waar wij nu nog tekort komen. Wij willen de club hier op een hoger niveau brengen en daar kunnen we de kracht van Feyenoord zeer gebruiken." Innovatiemanager Leon Vlemmings wil de samenwerking tegenover RTV Dordrecht nog niet bevestigen, al wijst alles erop dat de samenwerking in een vergevorderd stadium is.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...