Dordrecht, Netherlands

Julian Baas promoveert met Excelsior en vergroot Dordts aandeel in de eredivisie

Julian Baas tekende in 2020 een driejarig contract Excelsior Rotterdam
Na een bloedstollende strijd is het voetballer Julian Baas zondagavond gelukt om met Excelsior te promoveren naar de eredivisie. Na penalty’s won de club uit Rotterdam van ADO Den Haag. Daarmee vergroot de 20-jarige voetballer het Dordtse aandeel in de eredivisie.
Corrado Francke | 30 mei 2022 11:17 | Aangepast op 30 mei 2022 11:17
De linksmidden, die ook op rechts uit de voeten kan, beleefde een knotsgekke avond in Den Haag. De Hagenezen stonden na 47 minuten met 3-0 voor. Vanaf de reservebank zag Baas hoe zijn club in de allerlaatste seconde de 3-3 maakte.

Na 99 minuten – inmiddels in de verlenging bij een 4-3 tussenstand – verving Baas zijn ploeggenoot Marouan Azarkan. Tien minuten later was de Dordtenaar direct belangrijk, want Baas gaf de voorzet op de rake kopbal van Redouan El Yaakoubi. Hij zorgde ervoor dat penalty’s uit gingen maken welke club promoveerde naar de eredivisie.

Daarin waren de bezoekers met 7-8 te sterk. Baas was verantwoordelijk voor de tweede rake strafschop van Excelsior. Een vreugdeuitbarsting volgde bij de Rotterdammers, die na drie jaar Keuken Kampioen Divisie weer terugkeren op het hoogste niveau in Nederland.
Baas voetbalt sinds de zomer van 2019 bij Excelsior nadat hij een jaar eerder een stage bij de club met succes doorliep. Hiervoor voetbalde hij in Dordrecht bij Oranje Wit. Ook zijn familie is actief in de voetbalwereld, want zijn moeder werkt op het kantoor van FC Dordrecht.

Als Baas ook volgend seizoen het shirt van Excelsior draagt, vergroot hij het aandeel van Dordt in de eredivisie. De Dordtenaar die al vele jaren op dat niveau rondloopt, is scheidsrechter Danny Makkelie.

Lees meer over:

Excelsior|Julian Baas|Eredivisie|

Lees ook

Droomdebuut in eredivisie voor scorende Julian Baas: 'Had het er nog over met familie'

Voetballer Julian Baas kende zaterdag een droomdebuut in de eredivisie. De voor Excelsior Rotterdam ...