Dordrecht, Netherlands

Koninklijke onderscheiding voor v.v. Wieldrecht

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op de avond van 4 januari ontving de voorzitter van v.v. Wieldrecht een onderscheiding van burgemeester Kolff. De voetbalvereniging uit de gelijknamige wijk in Dordrecht werd in 2022 namelijk vijfenzeventig jaar oud en ontving daarom een Koninklijke Erepenning.
Trevyn van Houwelingen | 5 januari 2023 09:19 | Aangepast op 5 januari 2023 09:19
De toenmalige EDAD voetbalvereniging Wieldrecht werd op 15 juli 1947 opgericht in een garage, dus viert de club dit jaar haar 75-jarig bestaan. De vereniging telt 850 leden, verdeeld onder 7 senioren elftallen, 1 dameselftal en 32 jeugdteams. Ook worden er onder andere schoolvoetbal en een winterse hardloopcross georganiseerd door de voetbalclub. Het eerste elftal speelt op zaterdag en komt uit in de tweede klasse, waarin ze momenteel op de achtste plek terug te vinden zijn.

Om het vijfenzeventig jarig bestaan te vieren heeft de club al een jubileumkamp voor de jeugd, een familiedag en een jubileumwedstrijd tegen DFC gespeeld. Vanavond volgde daarop dus een feestelijke uitreiking van de Koninklijke Erepenning. Dat is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Een uitreiking vindt plaats bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij.
Voorzitter Hans de Kleijn ontvangt de Erepenning uit handen van burgemeester Kolff en wethouder Merx RTV Dordrecht
Naast burgemeester Kolff was ook wethouder Marc Merx aanwezig bij de uitreiking. De wethouder gaat binnenkort met het bestuur van Wieldrecht praten over uitbreiding van de voetbalvereniging. Voorzitter Kees de Kleijn vertelt: "We moeten nu nee zeggen tegen vooral jeugdleden die lid willen worden, omdat er gewoon geen plek meer is. We zitten vol". De vereniging hoopt een extra veld te mogen aanleggen of een bestaand veld met toestemming van de gemeente om te vormen tot een kunstgrasveld.

Naast de uitreiking van de Koninklijke Erepenning werden er tijdens de receptie ook vrijwilligers en leden in het zonnetje gezet. Zo kregen een aantal spelers een onderscheiding en werden er leden van verdienste benoemd. Tot medio januari worden er overigens nog geen wedstrijden gespeeld, het is voor de amateurvoetballers in de regio namelijk nog winterstop.

Bekijk de reportage over de receptie hieronder.

Lees ook

Dat verdient een lintje! Erwin is al 25 jaar vrijwilliger bij de scouting

Het was niet zomaar een zaterdag bij de scouting Willem de Zwijgergroep III voor Erwin Zuidema. Waar...

Voetbalclub GCS/ODS krijgt 5000 euro van VriendenLoterij

De Dordtse vereniging GCS/ODS is uitgeroepen tot Club van de Week door de VriendenLoterij. En dat be...

Dordtenaar Joop (86) fluit zijn 3200e voetbalwedstrijd en “is nog lang niet klaar”

Eerder dit jaar stond RTV Dordrecht al stil bij de bijzondere verrichtingen van de Dordtse scheidsre...

Makkelie fluit topper Feyenoord-PSV

Dordtenaar Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. ...

Dordtse Joop (86) zit in halve finale Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing

Je zou het niet verwachten, maar met zijn 86 jaar zit de Dordtse Joop nog vol energie. Inmiddels he...

Koninklijke onderscheiding voor marktkoopman John Stoel

Vaste bezoekers van de weekmarkt zullen hem ongetwijfeld kennen: John Stoel was er 30 jaar lang met ...