Dordrecht, Netherlands

Samenwerking FC Dordrecht en Feyenoord bijna rond: zo gaan de clubs elkaar helpen

Hans de Zeeuw vertelt voor de camera van FC Dordrecht over de aanstaande samenwerking René Kamps
De samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord is bijna rond, laat algemeen directeur Hans de Zeeuw weten aan RTV Dordrecht. Komend seizoen gaan maximaal vier Feyenoord-spelers de selectie van de Dordtenaren versterken. Het doel: hoger eindigen én geld verdienen. "Het moet een echte win-winsituatie zijn."
Corrado Francke | 6 mei 2023 10:53 | Aangepast op 6 mei 2023 10:53
FC Dordrecht wil de talenten van de Rotterdammers via de samenwerking een podium bieden in het betaald voetbal. In ruil daarvoor moet de club door de Feyenoord-inbreng een flink stuk, "richting het linkerrijtje", stijgen op de ranglijst. Als een huurling door Feyenoord wordt verkocht, krijgt ook FC Dordrecht daar geld voor. "Wij moeten er ook aan verdienen en dat gaat ook echt gebeuren."

Twaalf, dertien en veertien
Tidjany Touré, Aliou Baldé en Christian Conteh, de Feyenoord-huurlingen van de afgelopen twee seizoenen, hebben wel één ding gemeen: ze zouden de basiself van Feyenoord nooit halen. "De intentie is dat het jongens zijn die na een jaar hier de nummer twaalf, dertien en veertien zijn van Feyenoord", licht De Zeeuw toe. "En stel dat ze niet goed genoeg zijn voor Feyenoord 1, maar wel goed genoeg voor een andere club in de eredivisie, dan heb je een win-winsituatie."

De huurlingen zijn volgens de algemeen directeur "niet per definitie" spelers van Feyenoord Onder 21, maar kunnen ook uit andere teams komen.

FC Dordrecht is ook in gesprek over ondersteuning van Feyenoord in de technische staf. Op die manier wil De Zeeuw richting het linkerrijtje, "want anders wordt het na het eerste jaar moeilijk om een passend vervolg te geven".

'Dit jaar is teleurstellend'
Want na zeven jaar is De Zeeuw er wel klaar mee om bijna telkens bij de onderste vier of vijf te eindigen. Dat gaat ook dit seizoen gebeuren, want de zeventiende plek is met nog twee duels te gaan het maximaal haalbare. "Dit jaar is gewoon teleurstellend, daar ben ik eerlijk in. Het is niet wat we ervan hebben verwacht."

Hoe groot wordt komend seizoen dan de Rotterdamse invloed aan de Krommedijk? "Wij zullen onze eigen identiteit honderd procent behouden", belooft De Zeeuw. "Er is nog een lange weg, ook in de organisatie, maar wat voor mij leidend wordt is hier op het veld. Dat moet echt beter."

De samenwerking met Fortuna Sittard, die in de zomer van 2020 werd aangekondigd, is er alleen nog op commercieel gebied.

Bekijk hier het volledige interview met algemeen directeur Hans de Zeeuw over de samenwerking met Feyenoord:
FC Dordrecht-trainer Michele Santoni laat de details aan De Zeeuw, maar gaat wel kort in op de aanstaande samenwerking. "Wij moeten als club stappen maken, niet alleen qua spelersmateriaal maar ook in de organisatie en met topsportmentaliteit. Als Feyenoord daar ons bij kan helpen, ben ik een gelukkige trainer."

Rode kaart
Santoni zag hoe zijn ploeg vrijdagavond lang uitzicht had op een punt tegen Heracles, maar na een rode kaart voor Jari Schuurman ging het mis en wonnen de Almeloërs met 1-3. "Je weet dat ze kwalitatief in elke positie beter zijn dan ons en ineens moet je het ook doen met een man minder. Dat is heel zuur."

Bekijk hier een reportage over zowel FC Dordrecht - Heracles Almelo als de aanstaande samenwerking van de club met Feyenoord:

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...