Dordrecht, Netherlands

SC Emma klaar voor nieuwe voetbalseizoen: 'Kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken'

Secretaris John van Slooten van SC Emma Corrado Francke
De Dordtse voetbalclub SC Emma koerst vol goede moed af op het nieuwe seizoen. Op Sportpark Reeweg is secretaris John van Slooten bezig met de laatste voorbereidingen. Zaterdag rennen er weer voor het eerst flink wat voetballers en voetbalsters over de velden tijdens een toernooi. "Altijd leuk om weer te beginnen", glimlacht John.
Corrado Francke | 19 augustus 2022 17:24 | Aangepast op 19 augustus 2022 17:24
Door de droogte hebben veel voetbalvelden het zwaar en liggen er gortdroog bij. Bij SC Emma, is daar geen sprake van. "De gemeente heeft ze netjes onderhouden", wijst hij naar twee verderopliggende velden. Het hoofdveld met kunstgras is ideaal voor de club. "Dat moesten we alleen maar een beetje borstelen in de afgelopen maanden."

Vrijwilligers
De werkploeg van de club ('die zijn allemaal gepensioneerd') is meerdere keren per week bij de club om alles netjes op te ruimen. "Het is hier allemaal vrijwilligerswerk, maar vaak komt het wel op dezelfde mensen neer." Daarom hoopt John met SC Emma aan nieuwe hulpkrachten te komen. "Sommige mensen denken dat de club wel even voor een trainer zorgt als hun zoon of dochter lid is. Maar zo is het niet. Je wilt ook een flesje limonade, een patatje en een schone douche als je klaar bent. Dat gaat niet vanzelf."

John vindt dat niet iedereen beseft wat een vereniging inhoudt. "Dat we nog wel wat vrijwilligers kunnen gebruiken, is zachtjes uitgedrukt", lacht hij.
De club is in de afgelopen jaren flink gegroeid naar ongeveer 500 leden. "Voor de jeugd is het allemaal wel geregeld met trainers. In de laatste weken komt er ook nog wel wat aanwaaien."

Probleemloos door het seizoen
Voor John is het seizoen geslaagd als de club probleemloos door het seizoen komt. "Iedereen moet het naar z'n zin hebben en misschien hebben we er wat kampioenen bij." Ook heeft hij hoge verwachtingen van het eerste elftal dat in de derde klasse hoge ogen wil gooien.

Achttien jaar geleden wilden Johns zoon en dochter op voetbal en keerde hij, nadat hij vroeger zelf speler was bij de club, terug aan het Halmaheiraplein. "Het is hier een soort familie, het is altijd gezellig bij ons. Ook al ben je een jongen of meisje die niet kan voetballen, dat is niet belangrijk hey."

Lees meer over:

SC Emma|Voetbal|

Lees ook

Makkelie fluit Champions League-kraker

Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld om komende woensdag de kraker tussen Real Madrid en het Fr...

Makkelie fluit bekerfinale PSV-Ajax

Weer een mooie klus voor de Dordtse scheidsrechter Danny Makkelie. De arbiter staat zondag op het ve...

FC Dordrecht oefent in voorbereiding tegen onder meer AA Gent, Excelsior en PEC Zwolle

FC Dordrecht oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen onder meer Excelsior, Almere Cit...

FC Dordrecht lanceert nieuw opleidingsplatform

Hoofdsponsor Riwal heeft zich weer voor vier jaar verbonden aan FC Dordrecht als naamgever voor ‘d...

FC Dordrecht spits Stijn Meijer naar PEC Zwolle

Spits Stijn Meijer verlaat FC Dordrecht voor een avontuur bij PEC Zwolle. De clubtopscorer van vorig...

Overvaller Marco Boogers weer op vrije voeten

Verdachte Elton G., die Marco Boogers beroofde en overviel, mag de uitspraak van de rechter afwachte...