Dordrecht, Netherlands

SC Emma klaar voor nieuwe voetbalseizoen: 'Kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken'

Secretaris John van Slooten van SC Emma Corrado Francke
De Dordtse voetbalclub SC Emma koerst vol goede moed af op het nieuwe seizoen. Op Sportpark Reeweg is secretaris John van Slooten bezig met de laatste voorbereidingen. Zaterdag rennen er weer voor het eerst flink wat voetballers en voetbalsters over de velden tijdens een toernooi. "Altijd leuk om weer te beginnen", glimlacht John.
Corrado Francke | 19 augustus 2022 17:24 | Aangepast op 19 augustus 2022 17:24
Door de droogte hebben veel voetbalvelden het zwaar en liggen er gortdroog bij. Bij SC Emma, is daar geen sprake van. "De gemeente heeft ze netjes onderhouden", wijst hij naar twee verderopliggende velden. Het hoofdveld met kunstgras is ideaal voor de club. "Dat moesten we alleen maar een beetje borstelen in de afgelopen maanden."

Vrijwilligers
De werkploeg van de club ('die zijn allemaal gepensioneerd') is meerdere keren per week bij de club om alles netjes op te ruimen. "Het is hier allemaal vrijwilligerswerk, maar vaak komt het wel op dezelfde mensen neer." Daarom hoopt John met SC Emma aan nieuwe hulpkrachten te komen. "Sommige mensen denken dat de club wel even voor een trainer zorgt als hun zoon of dochter lid is. Maar zo is het niet. Je wilt ook een flesje limonade, een patatje en een schone douche als je klaar bent. Dat gaat niet vanzelf."

John vindt dat niet iedereen beseft wat een vereniging inhoudt. "Dat we nog wel wat vrijwilligers kunnen gebruiken, is zachtjes uitgedrukt", lacht hij.
De club is in de afgelopen jaren flink gegroeid naar ongeveer 500 leden. "Voor de jeugd is het allemaal wel geregeld met trainers. In de laatste weken komt er ook nog wel wat aanwaaien."

Probleemloos door het seizoen
Voor John is het seizoen geslaagd als de club probleemloos door het seizoen komt. "Iedereen moet het naar z'n zin hebben en misschien hebben we er wat kampioenen bij." Ook heeft hij hoge verwachtingen van het eerste elftal dat in de derde klasse hoge ogen wil gooien.

Achttien jaar geleden wilden Johns zoon en dochter op voetbal en keerde hij, nadat hij vroeger zelf speler was bij de club, terug aan het Halmaheiraplein. "Het is hier een soort familie, het is altijd gezellig bij ons. Ook al ben je een jongen of meisje die niet kan voetballen, dat is niet belangrijk hey."

Lees meer over:

SC Emma|Voetbal|

Lees ook

Voetbalclub GCS/ODS krijgt 5000 euro van VriendenLoterij

De Dordtse vereniging GCS/ODS is uitgeroepen tot Club van de Week door de VriendenLoterij. En dat be...

Dordtenaar Joop (86) fluit zijn 3200e voetbalwedstrijd en “is nog lang niet klaar”

Eerder dit jaar stond RTV Dordrecht al stil bij de bijzondere verrichtingen van de Dordtse scheidsre...

Makkelie fluit topper Feyenoord-PSV

Dordtenaar Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. ...

Dordtse Joop (86) zit in halve finale Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing

Je zou het niet verwachten, maar met zijn 86 jaar zit de Dordtse Joop nog vol energie. Inmiddels he...

Hoe komt FC Dordrecht de interlandperiode uit?

Na de interlandbreak is het weer zover: FC Dordrecht komt vrijdagavond weer in actie. Aan de Krommed...

Na een decennium staan nu bijna alle seinen op groen voor VV Dubbeldam

De leden van VV Dubbeldam zijn vrijdag akkoord gegaan met de verhuisplannen zoals die er nu liggen. ...