Dordrecht, Netherlands

Studenten Da Vinci College leren koken met insecten

Studenten van het Da Vinci College hebben afgelopen week op een duurzame manier leren koken. Tijdens het project 'Sustainable Cooking for the Planet' hebben ze geleerd om met alternatieve proteïnen te koken. Dit houdt in dat ze met insecten hebben leren koken in plaats van vlees en vis.
Jordy Nijenhuis | 5 november 2019 16:38 | Aangepast op 5 november 2019 16:38
De studenten hebben bijvoorbeeld geleerd om hamburgers van krekels, kroketten met meelwomenvulling, chocoladetaart gegarneerd met sprinkhanen, bijenlarvenijs en pompoensoep met een topping van mieren te maken.

Ondanks dat het even wennen was waren de studenten erg enthousiast. “Ik moest eerst wel even nadenken toen ik gevraagd werd. Koken met insecten is toch wel iets aparts. Maar ik heb er geen spijt van dat ik dit heb gedaan. Het is hartstikke leuk”, vertelt Rochelle Tiel, student van de opleiding Leidinggevende keuken.

Het initiatief heeft zelfs al impact op horecaondernemers in Dordrecht. Zo is er bijvoorbeeld een ijssalon van plan om sprinkhanenijs aan te gaan bieden

Meest gelezen

Tunnel deels dicht en lange file na botsing meerdere auto's en vrachtwagen

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 28 nov 2025 11:39

Lees ook

Wethouder door het stof voor openmaken kisten in grafkelders: 'Had nooit mogen gebeuren'

In de grafkelders van de Dordtse begraafplaats Essenhof zijn sinds 2013 kisten geopend terwijl de na...

Bewoners voelen zich onveilig na fataal ongeluk: ‘Het was wachten tot het misging’

Na het verkeersdrama dinsdagmiddag op de Dordtse Krispijnseweg gaat het de dag erna vooral over hard...

Voedselbank Dordrecht viert éénjarig bestaan met muurschildering en extra hulpverlening

De Dordtse voedselbank aan de Edisonstraat vierde woensdag haar éénjarig bestaan. Ter gelegenheid da...

Dodelijk ongeluk bij onbewaakte spoorwegovergang: risico's waren bekend

De veiligheidsrisico's bij de onbewaakte spoorwegovergang in het Brabantse Hooge Zwaluwe waren beken...

'Neem vrede met de wisselvalligheid van FC Dordrecht'

FC Dordrecht slikt de zesde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Krommedij...

Deze horecaondernemer wint prestigieuze prijs: 'Ik ben ongelofelijk trots'

Alblasserdammer en horecabaas Bjorn van Dijl is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaonder...