Dordrecht, Netherlands

Bloemen en waardering van handhavers namens de Dordtse horeca

Nicky van der Toorn in gesprek met een BOA RTV Dordrecht
Vijftig horeca-zaken voerden dit weekend actie in de Dordtse binnenstad. Onder de noemer ‘De koek is op’ vroegen ze aandacht voor hun zaken die nog steeds gesloten moeten blijven. Terwijl winkels hun deuren zaterdag juist weer mochten openen. Tijdens de actie kregen sommige van hen bezoek van handhavers.
Marjolein Vos | 18 januari 2022 09:25 | Aangepast op 18 januari 2022 09:25
Waaronder de eigenaar van restaurant De Crimp. De actie zou tussen 12.00 uur en 14.00 uur gehouden worden. Voorbijgangers kregen gratis koffie met koek aangeboden. Maar bij De Crimp werden mensen ook binnengelaten en namen ze plaats op het terras. En dat was niet de afspraak. Voor de deur van de zaak liep de onenigheid tussen eigenaar Nicky van der Toorn en de handhavers, die polshoogte kwamen nemen, even hoog op.
Bekijk hierboven ons verslag van de Dordtse horeca-actie 'De koek is op'.

Maar om te benadrukken dat er geen blijvend conflict is tussen de twee, hebben de horeca-ondernemers een gebaar gemaakt: ze hebben bloemen laten afleveren bij de afdeling handhaving. “Wat we niet moeten vergeten in deze gekke tijden, is dat handhevers en andere hulpverleners werken onder grote druk en dat dit ook voor hen soms moeilijk is. Daarom hebben we namens een aantal Dordtse horecazaken een bosje bloemen gestuurd om onze waardering en respect daarvoor uit te spreken,” laat Van der Toorn weten.

Burgemeester Kolff had begrip voor de actie. “Het is goed dat horeca-ondernemers in de stad laten dzien dat het water hen tot de lippen of daaroverheen staat,” zei hij zaterdag voor de camera van RTV Dordrecht. Maar daarbij moesten ze zich wel aan de regels houden. “Horeca-ondenemers die mensen binnen lieten of op het terras lieten zitten, kregen een waarschuwing.”
Maar het is bij die waarschuwing gebleven en dat werd gewaardeerd. “Het zegt ons ook iets dat er geen boetes zijn uitgedeeld en we juist in gesprek konden met elkaar. We moeten het samen blijven doen, alleen dan komen we er als horeca en als stad weer bovenop.” Van der Toorn hoopt dat hij snel weer iedereen kan ontvangen, voor meer dan alleen een kopje koffie en een koekje. “Handhavers van de stad zijn natuurlijk altijd welkom voor eeen lekker hapje of een kopje koffie,” laten hij namens de ondernemers lachend weten.

Lees ook

Winkelen op afspraak vanaf zaterdag weer mogelijk, ook versoepelingen in het onderwijs

Mensen kunnen vanaf zaterdag op afspraak weer in niet-essentiële winkels terecht en bijvoorbeeld na...

Horecapersoneel vinden blijkt lastige opgave richting zomer: ‘Missen vooral vakkrachten'

Dordtse horeca kunnen nog maar moeilijk aan nieuw personeel komen. Met de zomer in aantocht is dat r...

Winkelen op afspraak vanaf zaterdag weer mogelijk, ook versoepelingen in het onderwijs

Mensen kunnen vanaf zaterdag op afspraak weer in niet-essentiële winkels terecht en bijvoorbeeld na...

Wéér mondmaskers bij verpleeghuis

Het aantal coronabesmettingen lijkt weer toe te nemen en dat is ook een reden voor verpleeghuis Het ...

Niet-essentiële winkels mogen open tot 17:00 zonder afspraak

Morgen mogen niet-essentiële winkels zonder afspraak bezocht worden. Dat wordt gemeld door de NOS. ...

Agressieve dronken man doet grote boodschap in de politiecel

Een dronken man heeft afgelopen weekend een politiecel ondergepoept nadat hij was aangehouden bij ee...