Dordrecht, Netherlands

Bomvol Dordts café ontvangt Top 2000 met open armen: 'Ik leef hiervoor'

Drukte in café De Vrijheid Corrado Francke
Toto, Queen, Billy Joel, The Beatles en meer artiesten galmden donderdagavond door de speakers van café De Vrijheid in Dordrecht. Daar was Radio 2 met de Top 2000 te gast. DJ's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof presenteerden een muziekquiz en riepen iedereen op te stemmen op de beste nummers aller tijden.
Corrado Francke | 2 december 2022 16:00 | Aangepast op 2 december 2022 14:50
Die vormen samen met alle stemmen uit het land de lijst met de tweeduizend meestgekozen platen. Tussen eerste kerstdag en oudjaarsavond zijn die nummers te horen op Radio 2.

"Beregezellig", zo omschrijft Van der Goes de avond in één woord. "Het is echt een bijzonder moment", verwijst hij naar dat de dj's vanwege corona in 2020 en 2021 geen cafés konden bezoeken voor het programma.
De Top 2000 trok niet alleen muziekliefhebbers uit Dordrecht naar het café, maar ook uit onder meer de Hoekse Waard, Utrecht en de Bollenstreek waren er mensen in het café.

De stembus, waarmee de dj's overal in het land stemmen ophalen, ging donderdag voor het eerst dit jaar weer het land in. "Mensen kunnen via de website stemmen, maar wij kunnen ook de stemlijstjes op komen halen", lacht Van 't Hof.

In het café waren tientallen muziekfanaten te vinden, onder wie Stefan. Hij laat zijn lijstje zien met Coldplay, Maan, Gerard Joling, Paul Elstak en nog vele anderen. Maar zijn onbetwiste nummer één: Queen met Bohemian Rhapsody, dat al achttien keer bovenaan eindigde in de lijst.

Even verderop staat Danny uit Papendrecht, misschien wel de grootste Top 2000-liefhebber in het café. "Het is zo fijn dat de radio naar Dordrecht wilde komen", zegt hij glunderend. "De sfeer en de warmte, dit moeten we vaker hebben. Ik leef hiervoor."
Goed nadenken tijdens één van de quizvragen Corrado Francke

Lees meer over:

Top 2000|Café de Vrijheid|

Lees ook

Bij dit Dordts café staat de Top 2000-stembus morgen voor de deur

De Top 2000-stembus is donderdagavond te gast in Dordrecht. De bus komt rond 20:00 uur aan bij café...

Queen wint het in Dordt nipt van Danny Vera, Nielson maakt een Top 2000-comeback

Het zal de oplettende Dordtenaar vorig jaar wellicht niet zijn ontgaan: Dordtse zanger Nielson stond...