Dordrecht, Netherlands

Derde vluchtauto van moordverdachte Lucky gevonden in Hoek van Holland

Seat Ibiza in Hoek van Holland, de derde vluchtauto van moordverdachte Lucky © Politie/Rijnmond
De man die afgelopen weekend op klaarlichte dag in Zwijndrecht een vrouw doodschoot bij winkelcentrum Walburg, heeft een derde vluchtauto gebruikt. Die wagen, een zwarte Seat Ibiza, werd dinsdagavond leeg aangetroffen aan de Dolphijnstraat in Hoek van Holland. Een woninginval en doorzoeking in de omgeving leverde verder niets op, Lucky is nog altijd voortvluchtig.
Marjolein Vos | 26 januari 2023 09:31 | Aangepast op 26 januari 2023 09:31
De schutter is zaterdag na het doodschieten van zijn ex-schoonmoeder en het zwaar verwonden van zijn ex-partner met de auto weggereden. Een paar straten verderop in Zwijndrecht ruilde hij zijn auto in voor een grijze Skoda. Die wagen werd dinsdag teruggevonden op een parkeerplaats in Rotterdam-Zevenkamp.

Nu blijkt dat de man vervolgens weer een auto heeft gepakt en is doorgereden naar Hoek van Holland. De politie vermoedt dat Minh mensen in zijn netwerk gebruikt om te voorzien in onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. Omdat hij in Hoek van Holland misschien bij een kennis zou verblijven, is een arrestatieteam een woning in de buurt van de auto binnengevallen. Maar ook daar was de verdachte niet.


Speurhonden
Volgens buurtbewoners in Hoek van Holland werd de zwarte Seat Ibiza rond 01:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie weggesleept van een parkeerplaats. In een huis daarachter was een stille inval. Woensdagmiddag zijn er nog steeds agenten in Hoek van Holland, onder meer met speurhonden.
Een buurtbewoner werd rond 01:00 uur gewekt door een vrachtwagen in de straat: "Ik keek uit het raam en zag allemaal politie en een politievrachtwagen van de politie. Er werd een zwarte Seat opgetakeld en meegenomen. Bij een huis daarachter brandde overal licht en waren agenten binnen."
De inval is niet door de hele straat opgemerkt, er waren ook buren die er niets van hebben gemerkt.

De dag van de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg is de politie meerdere huizen in Rotterdam-Ommoord binnengevallen. In een ervan woonde de verdachte, Minh Nghia Vuong, een tijdje met de vrouw die hij afgelopen zaterdag levensbedreigend verwondde. Ze hadden enige tijd een relatie.De 38-jarige vrouw, Anneke, vecht nog altijd voor haar leven in het ziekenhuis en wordt daar door de politie bewaakt. Haar 66-jarige moeder Michel overleed ter plekke op de parkeerplaats nadat ze meermaals was beschoten.

Justitie heeft een groot geldbedrag uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Lucky, zoals de bijnaam van de verdachte luidt. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

De politie kreeg na de uitzending van Opsporing Verzocht 135 tips binnen over de mogelijke verblijfplaats van Lucky. "We zijn erg onder de indruk van het aantal tips", laat een woordvoerder weten. "Het geeft aan hoe het publiek meeleeft in deze zaak."Desondanks is de man nog niet gearresteerd, maar de woordvoerder laat weten dat 'ze hem op de hielen zitten'.

Dit artikel is ook verschenen op de website van onze mediapartner Rijnmond.

Lees ook

Als Mark een Tinderdate heeft, belt hij de vrouwen daarna 's nachts hijgend en kreunend op

Een 38-jarige man kan zich niet beheersen en belt dag en nacht kreunend naar de vrouwen met wie hij ...

Dat verdient een lintje! Erwin is al 25 jaar vrijwilliger bij de scouting

Het was niet zomaar een zaterdag bij de scouting Willem de Zwijgergroep III voor Erwin Zuidema. Waar...

Schouwburg Kunstmin wil meer jongeren trekken door samenwerking met Gouda en Leiden

De drie cultuur-wethouders van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren heb...

Bij deze iftar is iedereen welkom: 'We willen goede daden verrichten'

Linzensoep, gehaktschotel, rauwkostsalade en uiteraard baklava: het was zaterdag goed toeven tijdens...

112-nieuws: hulpdiensten rukken groots uit voor ‘waterscooter’

Politie, brandweer en ambulancepersoneel zijn dit weekend druk geweest met verschillende meldingen i...

Dordtpas wordt vaker gebruikt

Mensen met een Dordtpas hebben het afgelopen jaar vaker gebruik gemaakt van allerlei acties. Ook zij...