Dordrecht, Netherlands

Dit moet er de komende jaren beter in Crabbehof: 'Kijk nog eens goed naar buslijn 3'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici, maar wat vinden Dordtenaren van hun stad? En wat moet er wat hen betreft de komende vier jaar veranderen? In de serie 'UITwijken' gaat RTV Dordrecht alle wijken van Dordrecht in om met bewoners in gesprek te gaan.
Alexander Eleveld | 10 februari 2022 17:02 | Aangepast op 10 februari 2022 17:02
In de derde aflevering van deze serie bezoeken verslaggevers Stephanie Roggekamp en Robin Nanninga Crabbehof/Zuidhoven: een wijk bestaande uit twee verschillende buurten, met in totaal ongeveer 8.500 inwoners. Eén van die inwoners is Roger Wagemans, die zich inzet voor het schoonhouden van de straat. "Deze wijk trekt me voornamelijk aan door de manier waarop er gebouwd is en het vele groen."
Ook Barbara Saarloos is een bekend gezicht in de wijk. Ze is coördinator bij Wijk voor Wijk: een echte ontmoetingsplek in Crabbehof. "Dit is een heel gevarieerde wijk, waar best wat dingen spelen ook, maar waar ook heel veel energie en initiatief zit."
Wat kan er beter?War er onder andere speelt in de wijk Crabehof/Zuidhoven, is overlast van hangjongeren. Roger: "Op de plek waar we hier zitten, bevindt zich heel veel jeugd. In de avond zijn het de wat oudere jongeren. Daar zou de politiek best wat in kunnen betekenen, ja." Volgens Barbara mag er meer aandacht komen voor hulp bij energiebesparing. Crabbehof staat vol woningen die lastig te isoleren zijn. "Juist de mensen met de lagere inkomens, zitten in de woningen die helemaal niet zo goed geïsoleerd zijn. Die worden daar het hardst door geraakt."
Ook op straat hebben bewoners van de wijk wel advies voor het toekomstige stadsbestuur. “Wat ik in Zuidhoven heel vervelend vind, is de straataanleg op het ogenblik. De straten zijn allemaal versmald, dat is voor het verkeer heel erg lastig”, aldus een bewoner. Een ander: "Ze hebben net weer lijn 3 omgelegd, van de bus. Ik denk dat daar nog eens goed naar gekeken mag worden."

Lees ook

Forum voor Democratie doet gooi naar raadszetel in Dordt

Forum voor Democratie (FvD) doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht. In ...

KNMI geeft code oranje: Na storm Dudley en Eunice vanavond de beurt aan Franklin

Terwijl de brandweer in onze regio nog altijd bezig is met het afwikkelen van schades van storm Euni...

Dit moet er de komende jaren beter in Dubbeldam: 'Maak het Damplein verkeersveiliger'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Herhaling verkiezingsdebatten vanavond bij TV Dordrecht

De afgelopen weken heeft RTV Dordrecht in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen drie debatten g...

Veel gejuich bij uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen: 'Enorm mooie winst'

Gejuich bij de een, teleurstelling bij de ander. De uitslagen van de Dordtse gemeenteraadsverkiezing...

Dode bij schietpartij in Crabbehof, politie op zoek naar dader

Bij een schietpartij aan de Van den Tempelstraat in Dordrecht is een dode gevallen. Rond 00:30 uur k...