Dordrecht, Netherlands

Er werd in Dordrecht flink gerockt tijdens Record Store Day

Velvet Music Dordrecht vierde afgelopen zaterdag Record Store Day met onder andere optredens van de Dordtse band Tusky. Tijdens Record Store Day worden onafhankelijke platenzaken in het zonnetje gezet. “Op deze manier kunnen we op een leuke manier aandacht vestigen op onze handel en winkel. Deze dag is voor de hele platenindustrie belangrijk”, vertelt Peter Paul van der Hout, eigenaar Velvet Music Dordrecht.
Emmely Kokshoorn | 25 april 2022 12:22 | Aangepast op 25 april 2022 12:22
Volgens Peter Paul is Record Store Day in een tijd van Spotify en Apple Music van groot belang. Op streamingdiensten is het soms lekker om een afspeellijst eens flink te shuffelen, maar muziek luisteren via een plaat is volgens de eigenaar veel bijzonderder: “Een plaat haal je uit de hoes, je legt ‘m op de platenspeler en je gaat lekker zitten. Je neemt er echt de tijd voor”, vertelt hij. Wanneer je naar een plaat luistert, luister je de nummers op de volgorde die de artiest voor ogen had. “Via streamingdiensten ‘hoor’ je de muziek. Via een platenspeler ‘luister’ je naar de muziek”, maakt Peter Paul duidelijk. Reden genoeg om de platen industrie te ondersteunen, vindt hij.

Tijdens deze dag werd er in de winkel van Peter Paul een goed feestje gebouwd. De sfeer zat er goed in. Veel bandjes zijn deze dag namelijk bereid om optredens te doen om de platenwinkels extra te ondersteunen. Zo ook de Dordtse band Tusky. Hun nieuwe plaat is net uit, en dat vierden ze tijdens deze dag bij Velvet Music Dordrecht. “We zijn een band die muziek op vinyl uitbrengt en we vinden het vet om groter uit te pakken”, vertelt Sjors van Reeuwijk, bandlid van Tusky. “Zo’n dag als vandaag is dus erg belangrijk voor ons.” De band kan het publiek op deze manier kennis laten maken met hun muziek. Record Store Day is dus goed voor zowel de platenwinkel als de artiest.

Meest gelezen

Hier in Dordrecht komt de grootste 'powerbank' van Nederland

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | 14 jun 2024 17:09

Papendrecht diep teleurgesteld over keuze voor locatie voor windturbines

Redactie Streek 56 | Hans Hulswit | 14 jun 2024 12:32

Tweede grote stroomstoring in acht dagen treft Drechtsteden, opnieuw PFAS uitgestoten

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 18 jun 2024 12:02

Lees ook

Zaterdag elfde editie Record Store Day bij Velvet Music Dordrecht

Bij muziekliefhebbers staat hij al in de agenda: Aanstaande zaterdag 23 april is het na twee jaar (b...