Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht is de mindere en verliest na late tegengoals in Venlose knollentuin

FC Dordrecht heeft zondagmiddag na drie winstpartijen weer eens verloren in de Keuken Kampioen Divisie. In Venlo, waar de grasmat meer weg had van een omgeploegde akker, kwam de ploeg van trainer Michele Santoni terug tot 2-2. De thuisploeg legde een goede slotfase op de mat en wist het duel daarom alsnog te winnen: 4-2.
Corrado Francke | 31 januari 2022 11:16 | Aangepast op 31 januari 2022 11:16
Al voor de wedstrijd was het ouderwets genieten geblazen. Stadion De Koel was weer voor een derde gevuld, supporters en pers werden getrakteerd op een stuk vlaai en de zon liet zich duidelijk zien boven Limburg.

Spektakel
De thuisclub begon sterk en probeerde het deels teruggekeerde publiek meteen op spektakel te trakteren. De eerste twee pogingen leverden echter geen problemen op voor Dordt-doelman Liam Bossin.

De organisatie van de bezoekers liet nog wat te wensen over in de eerste helft. Zowel Nick Venema als Kees de Boer kwamen niet tot scoren, maar Dordrecht riep over zich af dat een tegentreffer snel zou volgen.

Tegentreffer
Dat gebeurde na een klein halfuur spelen. Een mooie aanval werd afgerond door Venema: 1-0. De spits scoorde daarmee dit seizoen – na Jong Utrecht - namens twee verschillende ploegen tegen de Schapekoppen.

Het kansenaantal van Dordt was mager, al had de ploeg drie minuten na de openingstreffer op gelijke hoogte moeten komen. Donkor verzaakte echter een counter uit te spelen waardoor de Limburgers op voorsprong bleven.

Bossin, dit seizoen al vaker belangrijk voor FC Dordrecht, voorkwam vlak voor rust dat VVV de score verdubbelde in De Koel, waarvan de grasmat was omgedoopt tot knollentuin en akker.

Penalty gekeerd
En om nog maar even door te praten over de Iers-Belgische keeper: Bossin was ook direct na rust belangrijk. Venema kreeg vanaf elf meter, na een overtreding van Ruggero Mannes, de uitgelezen mogelijkheid op zijn tweede van de middag.

Bossin bleek echter een sta-in-de-weg en keerde de strafschop. FC Dordrecht bleef in leven, al bleek dat slechts uitstel van executie. Rayan el Azrak rondde na 58 minuten een fraaie solo knap af: 2-0.

Invallers
Met invallers Mathis Suray, Nikolas Agrafiotis en Seydine N’Diaye in de ploeg probeerde Santoni het tij nog te keren. Agrafiotis had in ieder geval nog plannen. De aanvaller draaide knap weg in het Limburgse zestienmetergebied en tekende op knappe wijze voor de aansluitingstreffer.

Dat gaf de mede-invallers inspiratie tot meer. Suray viel op dankzij zuivere passes, N’Diaye eiste een kwartier voor tijd een nog belangrijkere rol op. De lange verdediger torende boven iedereen uit en kopte Dordt op 2-2.

Beslissing
Toch bleek dat niet genoeg voor een punt. Een hectische slotfase leidde VVV alsnog naar de overwinning. Joeri Schrooijen en Sven Braken zorgden voor de beslissende goals in Venlo: 4-2.

Lees meer over:

FC Dordrecht|VVV Venlo|

Lees ook

Ontbrekend puzzelstukje ingevuld: FC Dordrecht huurt Ersin Zehir (23)

FC Dordrecht heeft Ersin Zehir (23) voor tenminste een half jaar gehuurd. De in Duitsland geboren ve...

'Kind van de club' Thomas Schalekamp verruilt FC Dordrecht voor TEC

Thomas Schalekamp vertrekt bij FC Dordrecht. De 21-jarige aanvaller, die al een tijdje niet meer ond...

Wat is het geheim van de Krommedijk in 2022? 'Het is ons huis, dat willen we verdedigen'

Zes wedstrijden speelde FC Dordrecht in 2022 aan de Krommedijk. Vier keer winst, twee keer gelijk en...

FC Dordrecht versterkt zich met ADO-middenvelder Benjamin Reemst

Benjamin Reemst is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 22-jarige middenvelder komt over van AD...

FC Dordrecht zet gokbedrijven buitenspel na lucratieve aanbieding: 'Past niet in onze langetermijnvisie'

FC Dordrecht laat vanaf deze zomer geen gokbedrijven meer toe als sponsor. Ook van online pokeraanbi...

FC Dordrecht verliest besloten oefenwedstrijd van Feyenoord

FC Dordrecht heeft dinsdagmiddag een oefenduel met Feyenoord ruim verloren: 5-0. De wedstrijd werd w...