Dordrecht, Netherlands

Hoe staat het ervoor met de binnenstad en wat kan er beter?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekamp op zoek naar het antwoord op de vraag of het gezegde ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ nog wel klopt. En kunnen we met een trots gevoel Dordtenaar zijn?
Dennis Koorevaar | 15 november 2022 18:00 | Aangepast op 15 november 2022 18:00
In de eerste aflevering gaan de verslaggevers, Stephanie en Dennis, in gesprek met burgemeester Wouter Kolff. “Ik denk dat Dordtenaren wel trots zijn, maar dat dat af en toe nog iets meer mag blijken.” Dat komt volgens de burgemeester door het eilandgevoel dat heerst in de stad. “Ze zijn erg op zichzelf. Ik denk dat het daarom ook goed is dat we de laatste jaren de luiken iets meer open hebben gezet.”

Toch zien de inwoners wel de mooie kanten van de stad. Dat blijkt uit de verhalen die de verslaggevers op straat horen. “De stad wordt steeds mooier, dus ja. Ik ben wel trots op de stad,” zegt een mevrouw op het Damplein.
Arien van Pelt, van de POBD, vertelt hoe de binnenstad de afgelopen jaren een opknapbeurt heeft gehad. “Veel panden zijn opgeknapt. We zien ook dat het goed is om na te denken tot waar de binnenstad loopt. En je wil voorkomen dat de binnenstad leegloopt of te overvol raakt.” En ook met de levendigheid in het centrum zit het volgens Ferry de Klerk, van Merz, wel goed. “Het zou wel iets meer mogen, maar zoals het er nu voor staat ben ik wel trots op de stad. Zeker.” Volgens hem kom je wel vaak dezelfde gezichten tegen in de binnenstad en daar zou hij wel verandering in willen zien. Hij zou de inwoners die buiten het centrum wonen naar de binnenstad willen halen.

Binnen en buiten de stad
Niet alleen vanuit andere wijken, maar ook mensen van buiten de stad weten Dordrecht steeds beter en vaker te vinden, vertelt Gerben Baaij van Dordrecht Marketing. “Evementen zoals Koningsdag nieuwe stijl en de Passion hebben de stad echt op de kaart gezet.”

Hoe de stad zich ontwikkeld heeft en wat andere mensen daar precies van vinden, kun je zien in aflevering 1 van ‘Hoe dichter bij Dordt…’.

Lees meer over:

Hoe Dichter Bij Dordt...|

Lees ook

Nieuw op RTV Dordrecht: 'Hoe Dichter bij Dordt...'

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Toch? Dat is de leus die iedereen, zelfs buiten Dordrec...

Hoe staat het ervoor met de leefbaarheid in andere Dordtse wijken?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggeka...

Wat is er terug te zien van de ontwikkelingen in de stad?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...

Is Dordrecht klaar voor de toekomst?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...