Dordrecht, Netherlands

Kleding repareren om minima te ondersteunen: ‘Alles wordt duurder’

Shashi Bala Kataria Stephanie Roggekamp
Het geluid van de snorrende naaimachine vervult de ruimte bij ontmoetingscentrum en buurthuis Het Vogelnest in de vogelbuurt. Shashi Bala Kataria zit elke week fanatiek achter haar trouwe machine om geheel kosteloos kleding van minima te vermaken. “Zo maak ik mensen blij”, vertelt ze trots.
Stephanie Roggekamp | 29 juli 2022 17:09 | Aangepast op 29 juli 2022 17:09
Vooral in tijden waarin alles duurder wordt, is een mogelijkheid als dit belangrijk. “Als je naar een kledingmaker gaat, betaal je al snel twaalf tot dertien euro. Dat is erg duur”, benadrukt Shashi die dit zelf puur voor haar plezier doet. Door dit project wil ze vooral benadrukken dat het belangrijk is om kleding een tweede leven te geven.

Ze legt uit dat ze vroeger van haar moeder geleerd heeft om te naaien, maar het niet professioneel wilde oppakken. Dertig jaar geleden kwam ze naar Nederland. Toen ze in 2016 hoorde dat er bij Het Vogelsnest mensen werden gezocht om kleding te vermaken, wilde ze graag meehelpen. “Ik wordt er blij van om met mensen te praten en gezellig met ze te zitten.”
Shashi Bala Kataria Stephanie Roggekamp
Tegelijkertijd is het bij de ontmoetingsplaats ook mogelijk om zelf je spijkerbroek te herstellen, rok in te nemen of de rits te vervangen. “Iedereen mag langskomen”, vertelt Shashi. “Maar ik kan ook helpen bij het verstellen of repareren.” Niet iedereen heeft thuis namelijk de spullen of de ruimte om er gebruik van te maken, daarom stelt Het Vogelnest zijn deuren hiervoor open.

Toch is niet iedereen altijd even blij als Shashi hun kleding vermaakt. Benieuwd waarom dat is? Bekijk het hier:

Lees meer over:

Het Vogelnest|

Lees ook

Gevonden! Dit is de nieuwe barista van Het Vogelnest

Het Vogelnest zocht de afgelopen weken hard naar een nieuwe barista. Julia Teekens - bekend van het ...