Dordrecht, Netherlands

Koningin Máxima bezoekt Dordtse dronebouwer High Eye

Koningin Máxima en Joost de Ruiter (High Eye) Corrado Francke
Koningin Máxima bracht donderdagmiddag een bezoek aan dronebouwer High Eye op de Dordtse Kil. Reden van haar bezoek was om in gesprek te gaan over de huidige ontwikkelingen in het mkb en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in onze regio.
Alexander Eleveld | 31 maart 2022 16:21 | Aangepast op 31 maart 2022 16:21
Na een korte rondleiding door het gebouw van High Eye ging Máxima in gesprek met (regionale) mkb-ondernemers, mkb-ondersteuners zoals het Da Vinci College en onder andere de Dordtse wethouders Peter Heijkoop en Maarten Burggraaf. Hierin spraken zij vooral over de huidige tekorten op de arbeidsmarkt en waar vooral technische bedrijven zoals High Eye mee te maken hebben.

"Wij hebben eigenlijk een enorm geluk, want wij hebben een vrij sexy product en met name jongeren vinden dit een mooi product om voor te werken", vertelt Joost de Ruiter. Hij is directeur van High Eye: "We moeten de komende jaren wel gaan groeien en dan gaan we daar ook tegenaan lopen."
'Wij zijn niet de slechtste'
High Eye ontwikkelt op brandstof gedreven drones die hoger en langer in de lucht kunnen blijven. Volgens de Ruiter zijn er maar vijf partijen in de wereld die drones maken in dit segment: "Welke echt verticaal kan opstijgen, landen en wat in de lucht kan blijven hangen. En zonder verkoopverhaal, wij zijn niet de slechtste daarvan", glimlacht de Ruiter.
Máxima komt aan bij High Eye Corrado Francke
Verhuist naar Dordrecht
High Eye heeft ruim 8,5 jaar gesleuteld aan de huidige serie drones. De komst van een HBO naar Dordrecht komt goed uit, want er werken vooral HBO'ers bij High Eye: "De verhuizing is niet voor niks geweest. We zaten midden in het land met weinig talent in de buurt. Dat is hier anders."

Joost de Ruiter wil Koningin Máxima nog meer meegeven en dat vertelt hij in de reportage hierboven.
Máxima (midden) tijdens de gesprekken Corrado Francke

Lees meer over:

High Eye|Koningin Máxima|Drones|

Lees ook

VVD: bouw landingsbaan voor drones

Waar andere partijen aandacht besteden aan sociale huurwoningen en hondenpoep op de stoep, hoopt de ...