Dordrecht, Netherlands

Morgen laatste stakingsdag: geen NS-treinen rond Dordrecht

Morgen is de vijfde en voorlopig laatste stakingsdag van de spoorvakbonden. De gevolgen zullen landelijk minder groot zijn dan vandaag, maar rond Dordrecht zal er hinder zijn. Daar zullen er geen NS-treinen rijden en reizigers wordt aangeraden alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen.
Dennis Koorevaar | 30 augustus 2022 10:55 | Aangepast op 30 augustus 2022 10:55
Vanuit het westen gezien zullen treinen rijden tot Amersfoort, Zwolle, Ede-Wageningen, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Geldermalsen. Via de reisplanner kan worden opgezocht tot waar welke trein zal rijden. De reisplanner moet nog worden aangepast. De NS verwacht dat vanavond afgerond te hebben.

Het treinverkeer lag dinsdag stil in het midden van het land plat. Er is geen alternatief busvervoer ingezet, meldt het spoorbedrijf. "We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties." Voor zover bekend rijden de regionale vervoerders wel, met uitzondering van het traject Alphen aan den Rijn - Gouda.. Omdat er geen treinen rijden is het drukker dan gewoonlijk op de weg, al lijkt het vooralsnog mee te vallen.
Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie stond er dinsdagochtend tussen de 300 en 400 kilometer file door heel Nederland. Dat betekent dat de ochtendspits iets drukker was dan gewoonlijk, maar dat er geen verkeersinfarcten zijn ontstaan

Dordrecht
In Dordrecht was het relatief rustig op het station dinsdagochtend. Alleen reizigers uit de richting van Gorinchem kwamen het station af gelopen. De regionale trein van R-Net rijdt namelijk nog wel.

Te laat
Reizigersbelangenvereniging Rover vindt dat de NS te laat communiceert over het niet laten rijden van treinen. Op deze manier is de overlast voor reizigers onnodig groot, zegt directeur Freek Bos tegen de NOS. Ook vraagt hij zich af of er echt geen treinverkeer mogelijk is in het noorden en zuiden van het land als er alleen in het midden wordt gestaakt.Op de vraag waarom de NS een dag voor de verachte staking in Midden-Nederland plots besluit om ál het treinverkeer te schrappen, zegt een woordvoerder: "Omdat we het besluit niet eerder hebben kunnen nemen. Je wil alle scenario's verkennen en die duidelijkheid hebben we nu pas."Na de bekendmaking van het nieuws gaf de reisplanner aanvankelijk nog - onterecht - aan dat er vandaag op diverse trajecten toch NS-treinen zouden rijden. Dit leidde tot verwarring onder reizigers. Maar in de loop van gisteravond is de reisplanner geüpdatet naar de werkelijke situatie.

Schiphol
Luchthaven Schiphol zal bereikbaar blijven, maar de NS adviseert reizigers om gebruik te maken van alternatief vervoer. Volgens de huidige planning gaan er nog vier keer per uur treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal.De ANWB waarschuwt automobilisten voor grote drukte op de wegen.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond. Afgelopen vrijdag ging het er zo aan toe tijdens de NS-staking in onze regio:

Lees meer over:

NS|Treinen|staking|

Lees ook

Laatste coronamaatregelen vervallen: geen mondkapjes meer in openbaar vervoer

Het was bijna twee jaar lang verplicht: mondkapjes in het openbaar vervoer. Maar vanaf 23 maart verv...

Trein flink beschadigd na botsing met ijzeren balk: ‘Heel gevaarlijke situatie’

Bij de Baanhoekbrug is zaterdagochtend een trein op een ijzeren balk gebotst die over het spoor hing...

Fietsenstalling Dordrecht Centraal wisselt van exploitant

Wie een abonnement heeft op de fietsenstalling bij Dordrecht Centraal, moet even opletten. De NS roe...

Cadeautje voor treinreizigers vanwege jarige spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam

De spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam bestaat op dinsdag 1 november precies 150 jaar. In 1872 w...

Treinverkeer richting Rotterdam gehinderd door stroomstoring

Een stroomstoring legt donderdagmiddag het treinverkeer tussen Dordrecht en Rotterdam plat. ProRail ...

Vernieuwd perron, maar nog veel te doen: zo ziet station Dordrecht Zuid er nu uit

Station Dordrecht Zuid is opgeknapt. Na achttien dagen zonder treinen kwamen reizigers maandag op ee...