Dordrecht, Netherlands

Morgen laatste stakingsdag: geen NS-treinen rond Dordrecht

Morgen is de vijfde en voorlopig laatste stakingsdag van de spoorvakbonden. De gevolgen zullen landelijk minder groot zijn dan vandaag, maar rond Dordrecht zal er hinder zijn. Daar zullen er geen NS-treinen rijden en reizigers wordt aangeraden alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen.
Dennis Koorevaar | 30 augustus 2022 10:55 | Aangepast op 30 augustus 2022 10:55
Vanuit het westen gezien zullen treinen rijden tot Amersfoort, Zwolle, Ede-Wageningen, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Geldermalsen. Via de reisplanner kan worden opgezocht tot waar welke trein zal rijden. De reisplanner moet nog worden aangepast. De NS verwacht dat vanavond afgerond te hebben.

Het treinverkeer lag dinsdag stil in het midden van het land plat. Er is geen alternatief busvervoer ingezet, meldt het spoorbedrijf. "We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties." Voor zover bekend rijden de regionale vervoerders wel, met uitzondering van het traject Alphen aan den Rijn - Gouda.. Omdat er geen treinen rijden is het drukker dan gewoonlijk op de weg, al lijkt het vooralsnog mee te vallen.
Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie stond er dinsdagochtend tussen de 300 en 400 kilometer file door heel Nederland. Dat betekent dat de ochtendspits iets drukker was dan gewoonlijk, maar dat er geen verkeersinfarcten zijn ontstaan

Dordrecht
In Dordrecht was het relatief rustig op het station dinsdagochtend. Alleen reizigers uit de richting van Gorinchem kwamen het station af gelopen. De regionale trein van R-Net rijdt namelijk nog wel.

Te laat
Reizigersbelangenvereniging Rover vindt dat de NS te laat communiceert over het niet laten rijden van treinen. Op deze manier is de overlast voor reizigers onnodig groot, zegt directeur Freek Bos tegen de NOS. Ook vraagt hij zich af of er echt geen treinverkeer mogelijk is in het noorden en zuiden van het land als er alleen in het midden wordt gestaakt.Op de vraag waarom de NS een dag voor de verachte staking in Midden-Nederland plots besluit om ál het treinverkeer te schrappen, zegt een woordvoerder: "Omdat we het besluit niet eerder hebben kunnen nemen. Je wil alle scenario's verkennen en die duidelijkheid hebben we nu pas."Na de bekendmaking van het nieuws gaf de reisplanner aanvankelijk nog - onterecht - aan dat er vandaag op diverse trajecten toch NS-treinen zouden rijden. Dit leidde tot verwarring onder reizigers. Maar in de loop van gisteravond is de reisplanner geüpdatet naar de werkelijke situatie.

Schiphol
Luchthaven Schiphol zal bereikbaar blijven, maar de NS adviseert reizigers om gebruik te maken van alternatief vervoer. Volgens de huidige planning gaan er nog vier keer per uur treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal.De ANWB waarschuwt automobilisten voor grote drukte op de wegen.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond. Afgelopen vrijdag ging het er zo aan toe tijdens de NS-staking in onze regio:

Lees meer over:

NS|Treinen|staking|

Meest gelezen

RTV Dordrecht vanaf januari in nieuw onderkomen op De Staart

Fokko van der Straaten | Trevyn van Houwelingen | 1 dec 2023 18:07

Vijftien Dordtse ambtenaren berispt wegens wangedrag

Trevyn van Houwelingen | 28 nov 2023 19:30

Lees ook

Uitloop van werkzaamheden: geen treinen tussen Dordrecht en Rotterdam

Door het uitlopen van werkzaamheden rijden er dinsdagochtend tot ongeveer 10:30 uur geen treinen tus...

Staking leidt tot lege schappen in de Drechtsteden

De staking van het personeel van een aantal distributiecentra van de Albert Heijn heeft ook in onze ...

Geen treinen tussen Dordrecht en Brabant door overwegstoring

Door een overwegstoring rijden er dinsdagochtend geen treinen meer tussen Dordrecht en Brabant. De s...

Nieuwe ziekenhuisstaking van de baan: akkoord over cao bereikt

Met spanddoeken en fluitjes verzamelden zo’n 200 medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis zi...

Qbuzz wil meer nachttreinen inzetten tussen Dordrecht en Utrecht

Openbaar vervoerder Qbuzz heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om...

Dordts en vier andere regionale ziekenhuizen doen mee aan nationale stakingsdag 16 maart

Ziekenhuismedewerkers in het hele land leggen donderdag 16 maart voor 24 uur het werk neer. Het gaat...