Dordrecht, Netherlands

Ouderen vermaken zich met knutselen, dansen en spelletjes tijdens CultuurCamping

In de zomermaanden kan het soms best stil zijn voor ouderen als veel familieleden op vakantie zijn. Daarom bedacht Pieter Jan den Hartigh een evenement speciaal voor deze doelgroep. Maandagmorgen werd de eerste dag van zijn CultuurCamping feestelijk geopend. Drie dagen lang kunnen ouderen daar terecht voor leuke activiteiten en een hapje en een drankje.
Marjolein Vos | 4 juli 2022 20:00 | Aangepast op 4 juli 2022 17:23
In een tent op het terrein van zorgcentrum de Merwelanden zitten ouderen en kinderen met elkaar aan tafel. Kinderen van Basisschool De Regenboog zijn samen met een medewerker van Duurzaamheidscentrum Weizigt eerst naar de moestuin in de buurt geweest. Daar hebben ze nieuwe plantjes geplant en de gewassen verzorgd. “De dingen die we daar hebben gezien, moeten we nu tekenen”, vertelt één van de leerlingen, terwijl hij met een krijtje op het grote vel papier, dat over de tafels ligt, tekent. Een oudere bewoonster van de Merwelanden doet met hem mee. Ze is blij met het bezoek. “Ik dacht, heerlijk al die kinderen, nou gaan ze zingen. Maar dat was niet zo.” Toch valt het niet tegen. Ze tekent champignons en een prei op het papier. Of ze zich nu ook weer jong voelt? “Ja hoor, zeker! Ik ben ook pas 88”, zegt ze lachend.

Het tekenen is maar één van de activiteiten die de komende dagen georganiseerd worden tijdens de CultuurCamping. Voor de middag staat salsa-dansen op het programma. Dinsdag kunnen de oudere bezoekers schilderen en moodboards maken. En woensdag worden de oud-Hollandse spelletjes uit de kast gehaald. Genoeg te doen dus voor de ouderen. En dan te bedenken dat het idee voor de CultuurCamping pas een paar weken oud is. “Ik heb het een maand geleden opgezet”, vertelt Den Hartigh. “In samenwerking met de activiteitenbegeleider van De Merwelanden. Ik probeer een ontmoeting tussen de ouderen en de kinderen tot stand te brengen. En dat is gelukt. We gaan kijken of dit zo werkt. Ik verwacht dat het een groot succes wordt. Als het een succes wordt, dan zou ik ervoor pleiten om dit jaarlijks te laten komen, steeds in een andere wijk.”

Wie zin heeft kan dinsdag en woensdag nog een kijkje komen nemen bij de camping. Een slaapzak meenemen hoeft niet: de tent staat er alleen tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Aanmelden is ook niet nodig. De toegang is gratis.

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Met hamers, keukenmessen en deo zoeken de meisjes tijdens pyjamafeest naar inbreker

Een Dordtse inbreker slaat vlak voor kerst 2023 toe tijdens het slaapfeestje van een groepje meisjes...

Paaseitjes zoeken? Houd dan rekening met dit weer

Het wordt een erg wisselvallig paasweekend. Goede Vrijdag en eerste paasdag zullen de betere dagen ...

300 Dordtenaren herdenken Navalny met lichtjestocht: ‘Heel indrukwekkend’

Een stille stoet van Dordtenaren trok woensdagavond door de binnenstad. Ze liepen van het Hof naar h...

Ongeluk tussen auto en vrachtwagen, A15 naar verwachting tot 16:00 uur dicht

Op de A15 ter hoogte van Ridderkerk is donderdagmiddag een vrachtwagen op een personenauto geklapt. ...

Schuurbrand in Papendrecht door fietsaccu

Een schuur van een woning aan de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht is donderdagmorgen helemaal uitgeb...

Autoschade schering en inslag op het Geldelozepad

Bewoners van het Geldelozepad in het centrum van Dordrecht willen dat de gemeente iets doet aan het ...