Het organiseren van het evenement gaat volgens Lenskens, na tien jaar, nog steeds niet altijd zonder slag of stoot. "In 2012, toen ik met de plannen naar buiten kwam, was men echt bang dat we met bootjes door de havens zouden varen. Volstaand met blote mannen met allerlei veren. Maar", lacht hij. "Dat hebben we natuurlijk niet gedaan. Dat past niet bij de stad."
Lenskens organiseert de Pride op vrijwillige basis. Het kost een hoop tijd en energie, maar toch geeft hij niet op. "Bij een van de vorige edities kwam iemand naar me toe en zei dat hij zo dankbaar was dat we de Pride hadden georganiseerd. Hij gaf aan dat zijn partner was overleden. Hij kwam uit de kast en raakte daardoor ook zijn familie kwijt. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk", zegt Lenskens wat geëmotioneerd. "Voor zulke mensen blijf je zo'n dag organiseren."
Paar ijkmomenten per jaar
Het is belangrijk om elke dag stil te staan bij het feit dat iemand zichzelf mag zijn, maar zegt de organisator van de Dordtse Pride ook: "Het is ook belangrijk om die paar ijkmomenten per jaar te hebben om wat extra aandacht voor het thema te vragen." Hij hoort dan ook vaak van de dorpen om Dordt heen dat mensen uitkijken naar die dagen, omdat ze dan volledig zichzelf kunnen zijn.