Dordrecht, Netherlands

Steun het kinderfonds en koop een muts bij het VVV

Om het aantal kinderen dat in armoede leeft te verkleinen kun je nu een muts kopen bij het VVV. Zo steun je het Nationaal Kinder Fonds en loop je er zelf ook warm bij de rest van de winter. “Een muts is het ultieme symbool voor de kinderen die we zo niet in de kou hoeven laten staan.”
Dennis Koorevaar | 4 januari 2023 15:54 | Aangepast op 4 januari 2023 15:54
In Dordrecht groeien er meer kinderen in armoede op dan dat landelijk gemiddeld het geval is. De afgelopen maanden heeft de gemeente op verschillende manieren de gezinnen die leven onder de armoedegrens al geprobeerd te helpen door bijvoorbeeld een lunchpakketje voor naar school te verzorgen of door middel van de Dordtpas er voor te zorgen dat kinderen ook tijdens de feestdagen een cadeautje konden krijgen.

In het VVV staat nu een stelling met mutsen. Die zijn speciaal gemaakt om op die manier geld op te halen voor het Nationaal Kinder Fonds. De mutsen kosten 14,95 en een tientje daarvan gaat naar het kinderfonds. Een goed initiatief, vindt ook Remco Gravendijk van de POBD. “Tijdens Scrooge was de kick-off. De hele uitzending stond in het teken van het kinderfonds en om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting.” Volgens Remco komt de mutsenactie dan ook op het juiste moment. “Het is symbolisch ook heel mooi. Door het verkopen van de mutsen laten we op meerdere vlakken de kinderen niet in de kou staan.”


Storm loopt het nog niet echt, zien ook de medewerkers van het VVV. “Het mist nog net even de nodige aandacht,” zegt Remco. “Maar het was ook lastig om de afgelopen weken het probleem onder de aandacht te brengen omwille van het WK, bijvoorbeeld.”

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit ligt boven het landelijk gemiddelde. En de huidige economie draagt dan ook volgens Remco niet op een positieve manier bij aan de oplossing. “Tegelijk zitten we in Dordrecht wel onder het gemiddelde aantal aanvragen voor hulp. Tijdens de December Dagen hebben we ook daar aandacht voor proberen te vragen. We hebben bij alle organisaties die de gemeente rijk is aangekaart dat zij ook altijd bij het kinderfonds mogen aankloppen om de kinderen zo te kunnen helpen.”

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

Samenwerking tussen gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren na de zomer van start

De Dordtse binnenstad is er één van diversiteit. Een mooie sfeer, talloze evenementen, een zeer succ...

Arien van Pelt krijgt Koninklijke onderscheiding voor inzet binnenstad

"Ik had het zeker niet verwacht", zei Arien van Pelt woensdagavond nadat hij zijn Koninklijke onders...

Afschaffen Kerstmarkt roept vragen op: 'Is er afstemming geweest met ondernemers?'

Dat de gemeente (nu al) aankondigt dat er deze winter geen Kerstmarkt komt in Dordrecht, zorgt voor ...

Winkel in de aanbieding: wie neemt Sylvera Damesmode over?

Een bekende, goedlopende zaak met een vaste klantenkring. Dat is Sylvera Damesmode, de kledingwinkel...

Jaap Huisman kreeg de Johan de Witt-speld opgespeld

Jaap Huisman heeft woensdagavond uit handen van wethouder Burggraaf de Johan de Witt-speld gekregen....

Niet alle ondernemers juichen om uitgelekte versoepelingen: 'Het is erg dubbel'

Niet alle Dordtse ondernemers vinden de uitgelekte versoepelingen voldoende. Arien van Pelt, voorzit...