Dordrecht, Netherlands

Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren gaan nauwer samenwerken

Vastgoedeigenaren, de gemeente Dordrecht en Dordtse ondernemers gaan nog nauwer samenwerken. Vrijdagochtend werd de oprichting van de stichting Binnenstadsbedrijf Dordrecht (BBD) gevierd door het kantoor aan de Nieuwstraat op symbolische wijze te openen. De stichting gaat zich inzetten voor een toekomstbestendig stadscentrum door zich onder andere bezig te houden met gebiedspromotie, mobiliteit, zichtbaarheid en het winkelaanbod.
Erik van Krimpen | 27 oktober 2023 17:48 | Aangepast op 27 oktober 2023 17:48
In een eerder stadium stelde de partijen POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht), de vereniging vastgoedeigenaren VVE3311 en de gemeente Dordrecht al een meerjarenplan op waarin ze hun ambities en doelstellingen voor het centrum vaststelde. Met het oprichten van de stichting werd de samenwerking vrijdagochtend officieel.

Meerwaarde
De betrokken partijen zijn blij deel uit te maken van de nieuwe stichting en zien een duidelijke meerwaarde. “Je kunt veel sneller reageren, veel adequater reageren en van tevoren afstemmen of iets interessant genoeg is”, aldus Jaap Huisman, voorzitter van Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht.

Het Binnenstadsbedrijf Dordrecht zal geleid gaan worden door binnenstadsmanagers Remco Gravendijk en Merel Meuleman. Zij kijken ernaar uit om aan de slag te gaan in hun nieuwe kantoor. “We willen echt dat die ondernemers, vastgoedeigenaren en andere betrokken partijen gewoon lekker bij ons binnen kunnen wandelen voor een kopje koffie, een goed gesprek, maar ook voor ideeën en initiatieven”, aldus Merel.

Zichtbaarheid en bereikbaarheid
Manager Binnenstadsbedrijf Remco geeft aan niet veel meer nodig te hebben dan twee goede bureaus. “Vooral de zichtbaarheid en bereikbaarheid is voor ons heel belangrijk, vandaar dat we voor deze
locatie hebben gekozen.”

Ook wethouder Maarten Burggraaf is erg blij met het geformaliseerde samenwerkingsverband en het nieuwe kantoortje in de binnenstad. “Het is heel fijn dat we nu twee binnenstadsmanagers hebben die continu in die binnenstad zijn. Het is natuurlijk gewoon goed om zo’n homebase te hebben, zo pik je de signalen op en kun je zelf ervaren wat er nog beter kan in die binnenstad.”

Bekijk hieronder onze reportage:

Lees ook

Gemeente in gesprek met ontevreden ondernemers Statenplein

De aangekondigde plannen van de gemeente om de weekmarkt te verplaatsen van het Statenplein naar het...

“De markt heeft ons veel goed gedaan, dat valt nu een beetje in duigen…”

De plannen om de Dordtse binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers zijn deze dinsdag bekend...

Het succes van Voorstraat Noord: 'Het is net een klein dorp'

Ondanks de tropische temperaturen waren er zaterdag veel mensen op de been tijdens het Voorstraat No...

Tweede editie Cultuur op de Hoek wederom succesvol verlopen

De tweede editie van Cultuur op de hoek is goed verlopen. Nadat wethouder Rik van der Linden het sta...

De route naar een levendige(re) binnenstad, waar staan we nu?

Slijpen aan een ruwe Diamant, dat was ruim anderhalf jaar geleden de naam van het meer dan veertig p...

Samenwerking tussen gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren na de zomer van start

De Dordtse binnenstad is er één van diversiteit. Een mooie sfeer, talloze evenementen, een zeer succ...