Dordrecht, Netherlands

Ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren gaan nauwer samenwerken

Vastgoedeigenaren, de gemeente Dordrecht en Dordtse ondernemers gaan nog nauwer samenwerken. Vrijdagochtend werd de oprichting van de stichting Binnenstadsbedrijf Dordrecht (BBD) gevierd door het kantoor aan de Nieuwstraat op symbolische wijze te openen. De stichting gaat zich inzetten voor een toekomstbestendig stadscentrum door zich onder andere bezig te houden met gebiedspromotie, mobiliteit, zichtbaarheid en het winkelaanbod.
Erik van Krimpen | 27 oktober 2023 17:48 | Aangepast op 27 oktober 2023 17:48
In een eerder stadium stelde de partijen POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht), de vereniging vastgoedeigenaren VVE3311 en de gemeente Dordrecht al een meerjarenplan op waarin ze hun ambities en doelstellingen voor het centrum vaststelde. Met het oprichten van de stichting werd de samenwerking vrijdagochtend officieel.

Meerwaarde
De betrokken partijen zijn blij deel uit te maken van de nieuwe stichting en zien een duidelijke meerwaarde. “Je kunt veel sneller reageren, veel adequater reageren en van tevoren afstemmen of iets interessant genoeg is”, aldus Jaap Huisman, voorzitter van Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht.

Het Binnenstadsbedrijf Dordrecht zal geleid gaan worden door binnenstadsmanagers Remco Gravendijk en Merel Meuleman. Zij kijken ernaar uit om aan de slag te gaan in hun nieuwe kantoor. “We willen echt dat die ondernemers, vastgoedeigenaren en andere betrokken partijen gewoon lekker bij ons binnen kunnen wandelen voor een kopje koffie, een goed gesprek, maar ook voor ideeën en initiatieven”, aldus Merel.

Zichtbaarheid en bereikbaarheid
Manager Binnenstadsbedrijf Remco geeft aan niet veel meer nodig te hebben dan twee goede bureaus. “Vooral de zichtbaarheid en bereikbaarheid is voor ons heel belangrijk, vandaar dat we voor deze
locatie hebben gekozen.”

Ook wethouder Maarten Burggraaf is erg blij met het geformaliseerde samenwerkingsverband en het nieuwe kantoortje in de binnenstad. “Het is heel fijn dat we nu twee binnenstadsmanagers hebben die continu in die binnenstad zijn. Het is natuurlijk gewoon goed om zo’n homebase te hebben, zo pik je de signalen op en kun je zelf ervaren wat er nog beter kan in die binnenstad.”

Bekijk hieronder onze reportage:

Lees ook

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

Internationaal straattheater vermaakt publiek tijdens Dordt Pakt uit

Onder het motto ‘Dordtse ondernemers zetten de bloemetjes buiten’ wordt aanstaande zaterdag 20 april...

Tuinworkshop: tips voor (groene) inrichting nieuwe Dordtse tuinen

Wat te doen met een kaal tuintje van een nieuwbouwwoning? Met die vraag zijn bewoners van de Dordtse...

Landelijke Compostdag: van achtertuin tot moestuin

Op de Landelijke Compostdag van afgelopen zaterdag namen mensen massaal emmers en schepjes mee om gr...

Gemeente in gesprek met ontevreden ondernemers Statenplein

De aangekondigde plannen van de gemeente om de weekmarkt te verplaatsen van het Statenplein naar het...

“De markt heeft ons veel goed gedaan, dat valt nu een beetje in duigen…”

De plannen om de Dordtse binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers zijn deze dinsdag bekend...