Dordrecht, Netherlands

Vandalen slopen bank en stelen bloemen uit Herdenkingsbos: ‘Het is heel verdrietig’

Het gesloopte bankje Adrie van der Linden
Marian van der Linden is er kapot van. Opnieuw hebben vandalen toegeslagen in Herdenkingsbos de Vlinder. Vandalen hebben afgelopen week de bank in het bos gesloopt. Ook zijn er bossen bloemen gestolen bij enkele herdenkingsbomen. “Ik heb er geen woorden voor. Het is heel verdrietig”, treurt Marian.
Corrado Francke | 19 mei 2022 16:45 | Aangepast op 19 mei 2022 16:45
Maandag kreeg de initiatiefneemster van het herdenkingsbos, tot haar verbazing, foto’s te zien van de vernieling. “Het heeft allemaal emotionele waarde, ook het bankje waarop de mensen hun nabestaande kunnen herdenken. Wat is nu het volgende? We zijn bang dat er nog een boom wordt omgehakt of borden kapot worden geslagen.”

Wie doet zoiets?
Het bankje is niet meer te herstellen. Wie er verantwoordelijk is voor het slopen en stelen, is voor Marian een raadsel. “Het bankje was nog heel goed, maar ik heb geen idee wat ze hebben gedaan. Ik was er niet bij en dat is misschien maar beter ook voor mijn hart.”

Al twee keer eerder sloegen vandalen toe in het herdenkingsbos. Toen het bos in 2013 werd geopend, namen vandalen de door Staatsbosbeheer geplante vlinderstruiken mee. In februari van dit jaar kregen Marian en haar man Adrie een grote klap te verwerken toen vandalen de herdenkingsboom van hun overleden zoon Ron hadden omgehakt.

Ander exemplaar
“Het is iedere keer wat”, stelt Marian. In de herfst wordt er, op de plek van de omgehakte boom, een ander exemplaar geplant op kosten van de gemeente. Marian weet nog niet of de gemeente ook op wil draaien voor de kosten van een nieuwe bank.

Lees meer over:

Herdenkingsbos|Vernieling|

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

'Dordrecht is de perfecte plek voor Scrooge Live'

Alexander Eleveld | 28 sep 2022 11:50

Lees ook

Ruziemaker sloopt ruit van Krispijnse woning

Een man is woensdagmiddag flink tekeer gegaan bij een ruzie in een Krispijnse woning. Daarbij vernie...