Dordrecht, Netherlands

Vrijspraak voor verdachte in Rolexzaak van Marco Boogers; wel zes weken gevangenisstraf

Marco Boogers Rijnmond
Ex-profvoetballer en technisch directeur van FC Dordrecht, Marco Boogers, werd op 27 augustus 2021 op brute wijze overvallen en beroofd van zijn Rolex-horloge. Ook zijn vrouw werd mishandeld door de daders. Ondanks dat de officier van justitie vijf jaar had geëist tegen verdachte Elton G (23), is hij nu toch vrijgesproken.
Stephanie Roggekamp | 18 oktober 2022 15:30 | Aangepast op 18 oktober 2022 15:30
Wel krijgt G. zes weken gevangenisstraf opgelegd. Zo was hij in bezit van orginele politie-emblemen, politietruien en munitie. De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was dat G. had meegeholpen bij de overval. Ze konden dat namelijk niet vaststellen op basis van de telefoongegevens en de uiterlijke kernmerken van de verdachten. Wel kwam de rechtbank tot het oordeel dat het de verdachte was die in de dagen voorafgaand aan de overval in de buurt van de plaats delict was.


Marco Boogers
Boogers, onder andere bekend van FC Dordrecht, Sparta Groningen en RKC Waalwijk, werd vorig jaar door twee mannen op de oprit van zijn eigen woning geslagen en tegen de grond gewerkt. Ook zijn vrouw werd mishandeld, terwijl Boogers moest toekijken.

Hoewel de auto van de verdachten meerdere malen was gespot bij het huis van Boogers, - door getuigen - was ook dat voor de rechtbank uiteindelijk niet voldoende bewijs. Twee weken geleden ging het in de rechtbank nog over de gps-tracker die onder de auto van Boogers was geplaatst. Maar uit het onderzoek is volgens de rechtbank niet naar voren gekomen dat de verdachte verbinding had met de gps-tracker. Tevens is er geen DNA van hem aangetroffen op de tracker.

Lees meer over:

Diefstal|MARCO BOOGERS|

Lees ook

Diefstal op industrieterrein, politie vindt twee verdachten én hond in camper

Twee dieven hebben dinsdag hun slag geslagen op het industrieterrein langs de Mijlweg. Het duo brak ...

Werd Marco Boogers gevolgd met een GPS-tracker voor hij werd beroofd? Rechter beoordeelt aanvullend onderzoek

Ex-profvoetballer en technisch directeur Marco Boogers werd in 2020 op brute wijze overvallen en ber...

Overvaller Marco Boogers weer op vrije voeten

Verdachte Elton G., die Marco Boogers beroofde en overviel, mag de uitspraak van de rechter afwachte...