Dordrecht, Netherlands

Werd Marco Boogers gevolgd met een GPS-tracker voor hij werd beroofd? Rechter beoordeelt aanvullend onderzoek

Ex-profvoetballer en technisch directeur Marco Boogers werd in 2020 op brute wijze overvallen en beroofd van zijn Rolex horloge. Ook zijn vrouw werd mishandeld door de daders. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor al eerder 5 jaar celstraf tegen verdachte Elton G. Als extra bewijs wees de aanklager erop dat de auto van Boogers werd gevolgd met een GPS-tracker om te zien waar hij zou zijn op de avond van de overval. Reden voor aanvullend onderzoek, vond de rechter. Over dat onderzoek ging het dinsdagmiddag in de rechtbank van Dordrecht.
Stephanie Roggekamp | 5 oktober 2022 10:30 | Aangepast op 5 oktober 2022 10:30
Boogers, onder andere bekend van FC Dordrecht, Sparta Groningen en RKC Waalwijk, werd op 27 augustus 2020 door twee mannen op de oprit van zijn eigen woning geslagen en tegen de grond gewerkt. Ook zijn vrouw werd mishandeld, terwijl Boogers moest toekijken.

GPS-tracker
De auto van de verdachten bleek op meerdere momenten in de weken voorafgaande aan de overval in de buurt van Boogers’ huis te zijn geweest. Dat wezen camerabeelden uit de omgevingen al eerder uit. G. gaf alleen aan dat hij zijn auto vaak verhuurde om aan geld te komen en dus niet tijdens de overval de auto had. Het extra onderzoek naar de GPS-tracker moest uitwijzen met welke apparaten de tracker verbonden zou zijn op de avond van de overval.

De Officier van Justitie heeft niet kunnen achterhalen aan welke telefoonnummers het apparaat was gekoppeld. Wel is geconstateerd dat de tracker meerder malen was geactiveerd in de buurt van de woning van Boogers.

Telefoon
Daarnaast bleek de telefoon van de verdachten in de auto te liggen op de bewuste avond. De verdachte had al eerder aangegeven dat hij dat deed, omdat hij zo kon zien waar zijn auto was wanneer deze werd verhuurd. Na onderzoek zag de officier dat er veelvoudig gebruik werd gemaakt van de telefoon. Daarom vindt de officier het ongeloofwaardig dat de telefoon alleen werd gebruikt als de auto werd uitgeleend. Daarnaast was het opmerkelijk dat de vriendin van de verdachte naar die telefoon had gebeld op die bewuste avond. "Allemaal te opvallend", aldus de Officier van Justitie.

De advocaat van de verdachte vindt het onderzoek naar de GPS-tracker ‘onvoldoende’. En bovendien opvallend dat er nu pas onderzoek naar werd gedaan. “De telefoonnummers zijn nog steeds niet gevonden, waar wel naar werd gevraagd”. Ook het extra bewijs waarmee de Officier van Justitie op de proppen kwam, was voor de advocaat niet bruikbaar. “De foto die aan de getuige werd laten zien, was tien maanden na de telastlegging. Daarnaast is het een wazige foto.” De advocaat concludeerde daarmee dat het niet als bewijs kon worden gebruikt en niet kon worden getoetst door de rechtbank. De advocaat eisde daarom vrijspraak voor haar cliënt G.

Op 18 oktober doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Lees meer over:

Marco Boogers|Voetballen|

Lees ook

Derde Cruyff Court in Dordrecht feestelijk geopend

Voor leerlingen van basisscholen De Albatros en De Fontein even geen rekenen of taal: er stond een p...

Overvaller Marco Boogers weer op vrije voeten

Verdachte Elton G., die Marco Boogers beroofde en overviel, mag de uitspraak van de rechter afwachte...

Vrijspraak voor verdachte in Rolexzaak van Marco Boogers; wel zes weken gevangenisstraf

Ex-profvoetballer en technisch directeur van FC Dordrecht, Marco Boogers, werd op 27 augustus 2021 o...