Dordrecht, Netherlands

Wat is er terug te zien van de ontwikkelingen in de stad?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekamp op zoek naar het antwoord op de vraag of het gezegde ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ nog wel klopt. Ook komen zij erachter wat er al precies verandert is in de stad.
Dennis Koorevaar | Stephanie Roggekamp | 17 november 2022 18:00 | Aangepast op 17 november 2022 14:09
Een inwoner van Crabbehof vindt het belangrijk dat de sociale contacten goed onderhouden blijven. "En er mogen wel wat meer andere winkels bij. Het is voornamelijk eten, dat nu te koop is." Een andere dame vindt de wijk op een bepaald vlak juist achteruit gegaan: "Ik ben zelf een kleurling. Discriminatie is wel meer geworden. Een aantal jaar geleden was dat nog niet zo erg. Maar ik sta er boven."

Evenementenaanbod
"Het aantal evenementen wat wij hebben in Dordrecht vinden jongeren juist heel erg leuk," zegt Dordrecht Marketing directeur Gerben Baaij. "Ik heb wel eens gehoord dat Dordtse jongeren niet in Dordrecht willen wonen. Mijn ervaring is echt totaal anders. Maar dan moet dat wel kunnen." Sandra van Eck, jongerenwerker bij R-Newt vult aan: "Je hoort verschillende verhalen van jongeren die wonen in hun auto. Maar dat is denk ik een landelijk probleem."

"Maar we ontwikkelen ons ook op andere vlakken," zegt burgemeester Wouter Kolff. "Bijvoorbeeld op hoger onderwijs, om jongeren in de stad te houden. Ik denk dat alles wat we te bieden hebben en aansluit op wonen, werken en leren de ingrediënten zijn voor een toekomstbestendige stad."

Stadspolders
Dordrecht heeft dus al een flinke ontwikkeling doorgemaakt en ook zeker de wijken daaromheen. Dick en Alma Brouwer hebben de ontwikkeling van Stadspolders van dichtbij meegemaakt. Zij wonen namelijk sinds 1981 al in de wijk. "Er was niks," vertelt Dick Brouwer.
Aan de Ploegstraat kwam eerst een nood-huisartsenpost. Daarna volgde een winkelcentrum aan het Pearl-Buck Erf. "Daar was de C1000 een van de eerste winkels," weet Alma Brouwer nog. "Maar verder stond je zo goed als overal in de klei."

Wil je meer weten over de ontwikkelingen die de stad al heeft doorgemaakt en hoe Stadspolders geworden is hoe de wijk nu is? Kijk dan hier naar een nieuwe aflevering van 'Hoe dichter bij Dordt...'.

Lees meer over:

Hoe Dichter Bij Dordt...|

Lees ook

Nieuw op RTV Dordrecht: 'Hoe Dichter bij Dordt...'

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Toch? Dat is de leus die iedereen, zelfs buiten Dordrec...

Hoe staat het ervoor met de binnenstad en wat kan er beter?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...

Hoe staat het ervoor met de leefbaarheid in andere Dordtse wijken?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggeka...

Is Dordrecht klaar voor de toekomst?

In de serie ‘Hoe dichter bij Dordt…’ gaan verslaggevers Dennis Koorevaar en Stephanie Roggekam...