Dordrecht, Netherlands

Wintercircus in actie voor de voedselbank: 'Willen niet dat mensen alleen thuiszitten'

Het Dordts Wintercircus Royal zet zich dit jaar in voor de voedselbank. Mensen die daarbij zijn aangesloten, krijgen volgens circusdirecteur Tonie Teuteberg een flinke korting op een entreekaartje. "We willen gewoon niet hebben dat mensen in de mooiste maand van het jaar alleen thuiszitten."
Corrado Francke | 3 november 2022 09:39 | Aangepast op 3 november 2022 09:39
De actie houdt in dat klanten van de voedselbank geen 20 of 25 euro te betalen, maar 7 euro 50. "De tijd van 'gratis' is helaas voorbij", wijst hij op de ook voor het circus gestegen prijzen. Bij veel voedselbanken die hij benaderde viel de actie goed in de smaak.

In Dordrecht is het zo dat de voedselbank 'geen actie mag bekendmaken waarin geldstromen verwerkt zitten', zo zegt Teuteberg. De Dordtse voedselbank was wel bereid een oproep op Facebook te plaatsen. "Maar dan kan iedereen er gebruik van maken en is dadelijk heel Dordrecht voor 7 euro 50 binnen", lacht hij.

"Het is heel sympathiek en fijn dat hij het aanbiedt", legt Marian Pater van de voedselbank uit, "maar voor mensen van de voedselbank is het alsnog een heel groot bedrag." Als mensen iets aan te bieden hebben en dat is gratis, zo zegt Pater, gaat dat via partner Quiet Drechtsteden. "Maar met kortingen is dat heel lastig. We willen hem absoluut niet teniet doen, maar wij hebben de lijn dat niet-voedsel via onze partner gaat en daar gaat nooit geld over de tafel."
Om toch geld op te halen om mensen die minder te besteden hebben naar de circusshow te krijgen, is hij een crowdfunding begonnen. Hij vraagt gezinnen en bedrijven die iets kunnen missen wat af te staan zodat zij dat bedrag voor klanten van de voedselbank kunnen betalen.

Het circus zette zich afgelopen lente in voor Oekraïne en wilde deze keer graag iets voor de inwoners in Nederland betekenen. "Want het gaat helemaal niet zo goed in ons eigen landje, want per week stijgen de aantallen die zich aanmelden bij de voedselbanken, ook in ons eigen Dordrecht."

Teuteberg vraagt mensen die weinig te besteden en naar het circus willen gaan, hem te mailen. "Maar het liefst wil ik gewoon hebben dat het bedrijfsleven wakker wordt. Als we hen kunnen benaderen voor het goede doel, geef je al die gezinnen het mooiste kerstcadeau van heel Dordrecht."

Met de ticketverkoop loopt het alleen nog niet heel storm. "Toen zaten we er nog wel wat anders bij. Ik blijf wel optimistisch, alleen iedereen is bang om te vroeg hun geld uit te geven. Maar we hebben voor hetere vuren gestaan, dus hier komen we ook wel uit", concludeert hij.

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Lees ook

Kapellenavond maakt rentree in circustent en is meteen een groot succes

Geen acrobaten en clowns afgelopen zaterdagavond in Circus Royal, maar een tent die gevuld werd met ...

Wintercircus vindt in Spanje een oplossing na motordiefstal: ‘We zijn er heel blij mee’

Het Wintercircus Royal in Dordrecht kan, ondanks motordiefstal vlak voor de jaarwisseling, toch verd...

Dordts Wintercircus moet improviseren na motordiefstal: 'Het voelt niet compleet'

Hij baalt als een stekker, maar blijft strijdbaar. Circusdirecteur Tonie Teuteberg kreeg in de nacht...

Meezingfestijn aMeezing afgelast vanwege storm

Weer geen aMeezing. Donderdagavond zou het projectkoor in de circustent van Royal hun afgelaste optr...

Wintercircus Royal valt in de prijzen: ‘Duidelijke regel tegen gebruik van dieren’

Omdat het Dordts Wintercircus Royal het eerste en enige circus in Nederland is dat een duidelijke re...

Alternatieve aMeezing bij Circus Royal

Wat normaal één van de hoogtepunten is van het Big Rivers Festival, moest deze zomer vanwege extreme...