Dordrecht, Netherlands

Van kroegbaas tot bakker

Kroegbaas Rob Hilgers van Café 't Avontuur ging niet bij de pakken neerzitten toen zijn kroeg vanwege de lockdown dicht moest.
Fokko van der Straaten | 20 februari 2021 15:46 | Aangepast op 20 februari 2021 15:46
Hij vond het altijd al een leuke bezigheid, bakken, en vormde daarom zijn café maar om tot bakkerij. Nu staat hij 's morgens al om zes uur in de zaak, niet om pils te tappen, maar om zijn eigen gemaakte deegwaren in de oven te stoppen. "De verschillen zijn eigenlijk niet zo heel groot qua gasten. Je wilt in allebei de gevallen gastvrijheid uitstralen. Het contact is natuurlijk wel anders met je klanten. Nu zijn het korte contacten en in de kroeg zit je soms de hele avond met dezelfde mensen, maar het is allebei leuk". Het bevalt Rob zo goed dat hij er over na denkt om als zijn café straks weer open mag hij op de een of andere manier de bakkerij er bij blijft doen.

Lees ook

Gesneuvelde Kapitein krijgt tachtig jaar na oorlog plek op Dordts ereveld

Het militair ereveld op de Dordtse begraafplaats Essenhof is uitgebreid met een extra graf. Kapitein...

Wat doen deze draadjes op straat? Op honderden plekken gezien

Op honderden plekken zijn ze gezien in onze streek: rubberen draden die over autowegen en fietspaden...

Zorgen over veiligheid op tijdelijke fietsbrug: 'Verlaten en onverlicht'

Doe mee! Molenlanden, de grootste partij in die gemeente, maakt zich zorgen over de veiligheid op de...

Gewonden na vechtpartij in gevangenis: ‘Al langer spanningen’

In de gevangenis van Dordrecht zijn twee gedetineerden gewond geraakt bij een vechtpartij. De twee g...

De Plucheplakkers: 'FC Emmen-uit win je in je (hune)bed'

De Plucheplakkers hebben in de 95e aflevering veel over FC Dordrecht te bespreken. Helaas is niet el...

Evides wil stop op PFAS-lozingen: 'Wat er niet in komt, hoeven wij er ook niet uit te halen'

Drinkwaterbedrijf Evides maakt zich zorgen om de waterkwaliteit in de Maas. Het bedrijf gebruikt wat...