Dordrecht, Netherlands

Wantijbad bom(metje)vol: “Kom wat eerder op de dag”

Drukte in het bad Corrado Francke
Er past niemand meer bij: het Wantijbad zat woensdagmiddag helemaal vol. Medewerkers van het Wantijbad adviseren bezoekers om donderdag daarom wat eerder voor de hekken van het zwembad te staan. "Dan is de kans het grootst om naar binnen te kunnen zonder te moeten wachten", vertelt badmeester Joshua Stam.
Corrado Francke | 10 augustus 2022 17:13 | Aangepast op 10 augustus 2022 17:13
Met het warme weer wilden veel mensen een verfrissende duik nemen in het Wantijbad. Alleen wie halverwege de middag nog naar binnen wilde, moest even wachten bij de ingang.

Te veel mensen waren op hetzelfde idee gekomen, waardoor het zwembad helemaal vol zat. "Helaas hebben ook wij te maken met personeelstekort dus om de veiligheid te waarborgen hebben wij ervoor gekozen om maximaal 700 mensen tegelijkertijd binnen te laten op een dag”, zegt Joshua Stam namens het Wantijbad.

Als het bad helemaal vol is, werkt het zwembad met een wisselwerking. Als er dus twee mensen uit gaan, mogen er weer twee mensen naar binnen.
Bezoekers moesten daarom voor het hek blijven wachten voordat zij verkoeling konden zoeken in het Dordtse zwembad. Stam verwacht ook de komende dagen een druk Wantijbad, want tot en met zondag gaat de maximumtemperatuur volgens verwachting niet meer onder de dertig graden. "Ik verwacht dat er weer een rij buiten zal staan. Ik adviseer bezoekers zo vroeg mogelijk op de dag te komen, want dan is de kans het grootst om naar binnen te kunnen zonder te moeten wachten."
Een deel van de rij voor het bad Corrado Francke

Lees meer over:

Wantijbad|

Lees ook

Charlotte (23) geniet van haar werk als lifeguard tijdens deze hete dagen

Een bezoek aan het zwembad als het bloedheet is, kan natuurlijk niet uitblijven. Ook het Wantijbad m...

Honden mogen weer komen zwemmen in het Wantijbad

Inmiddels traditiegetrouw kunnen honden het buitenzwemseizoen weer afsluiten in het Wantijbad. Zonda...

Zwem- en waterpolovereniging MNC krijgt Koninklijke Erepenning

Zwem- en waterpolovereniging MNC bestaat 100 jaar en dat werd afgelopen zaterdag uitgebreid gevierd ...