Onderzoek naar illegale activiteiten op Europarcs

14 januari 2020 10:40

Een grote controle dinsdag op recreatiepark Europarcs Resort De Biesbosch aan de Rijksstraatweg. Onder andere agenten, medewerkers van de belastingdienst en Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid keren het park ondersteboven na meldingen van overlastgevende situaties en signalen van illegale en ondermijnende activiteiten.

Volgens aanwezigen op het recreatiepark begon de controle dinsdagmorgen om 04:00 uur. Onder andere zijn er 70 auto's gecontroleerd, daarbij zijn een aantal arbeidsmigranten aangetroffen. Hun papieren worden gecontroleerd.

Volgens burgemeester Wouter Kolff waren dat vooral arbeidsmigranten. "Er zijn in elk geval een heleboel mensen aangetroffen die hier verblijven omdat ze in Nederland werken. Daar worden de vergunningen goed van bekeken of dat allemaal wel of niet is toegestaan. Voor de rest wordt er ook goed gekeken of mensen hier permanent verblijven, wat dus niet mag. En als dat zo is gaan we daar ook tegen optreden."

Een vrouw geeft aan dat ook haar papieren gecontroleerd zijn. "Maar daar maak ik me geen zorgen over." Wel is er volgens haar in de afgelopen week al meer politie op het park aanwezig geweest dan normaal.

Het terrein, langs de A16 bij de Moerdijkbrug, staat bekend als een plek waar veel Poolse werknemers worden ondergebracht. Vaste bezoekers zouden daarover al meerdere keren hebben geklaagd bij de gemeente.

Volgens de gemeente worden tijdens de controle alleen eventuele overtredingen geïnventariseerd. Die worden geanalyseerd, de uitkomst daarvan wordt meegenomen in te nemen bestuurlijke maatregelen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)