Dordrecht, Netherlands

Pijnlijk seizoen dreigt voor FC Dordrecht na nieuwe, ruime nederlaag

Een belangrijke wedstrijd tegen Jong FC Utrecht heeft voor FC Dordrecht een pijnlijk resultaat opgeleverd. De Schapekoppen kregen kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar misten deze en zagen de bezoekers in de tweede helft het duel met 0-3 naar zich toetrekken.
Corrado Francke | 3 november 2020 21:35 | Aangepast op 3 november 2020 21:35
De thuisclub had het al snel na de aftrap zwaar, want doelman Anthony Swolfs moest in de eerste vijf minuten drie keer reddend optreden. De eerste serieuze kans van de Dordtenaren was na acht minuten, maar Richie Musaba vond de handschoenen van Utrecht-goalie Ahmed Azmi.

Lat

Na een kwartier kon Gianni dos Santos de Schapekoppen op 1-0 schieten, maar schoot verwoestend hard op de lat. Uit een counter hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen, maar doelman Swolfs was met een redding opnieuw belangrijk.

De Schapekoppen dachten een minuut voor rust alsnog de voorsprong te pakken, maar de bal was volgens de scheidsrechter al over de achterlijn geweest voordat Musaba binnenschoot. De Dordtenaren dachten hier anders over, maar moesten genoegen nemen met een 0-0 ruststand.

Tegentreffer

Ook in de tweede helft ontbrak het te vaak aan overtuiging bij de club aan de Krommedijk. Na 56 minuten was het Jeredy Hilterman die FC Dordrecht met de neus op de feiten drukte en Jong FC Utrecht op voorsprong bracht.

Schuurman

Lichtpuntje was de terugkeer van Jari Schuurman, die na lang blessureleed als invaller weer minuten kon maken. Ook hij kon echter niet voorkomen dat de Utrechters via Hilterman de voorsprong verdubbelden.

Een slotoffensief was ook niet aan FC Dordrecht besteed. De marge werd alleen maar groter en pijnlijker toen Justin Lonwijk overtuigend de 0-3 tegen de touwen knalde. FC Dordrecht-invaller Veron Parkes kwam in de slotminuten nog het dichtste bij een goal, maar schampte de paal.

De Dordtenaren kregen het al vijf keer achter elkaar niet voor elkaar om te winnen van Jong FC Utrecht. Daar kwam ook dinsdag met de 0-3 nederlaag geen verandering in.

Opstelling FC Dordrecht

Anthony Swolfs, Robin Polley, Özgür Aktas, Dehninio Mühringen, Bradley Vliet (Jurrian Hobbel/67), Nikki Baggerman (Jari Schuurman/70), Richie Musaba (Kürsad Sürmeli/78), Kevin Vermeulen, Gianni dos Santos, Nikolas Agrafiotis, Arsenio Valpoort (Veron Parkes/78)

Meest gelezen

Lees ook

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat testen met elektrische ambulance

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gaat vanaf 1 september proefdraaien met een elektrische ambulance....

FC Dordrecht wil feestend Willem II achterna: 'We draaien fantastisch'

FC Dordrecht slikte vrijdag tegen Willem II een late tegentreffer (1-1) en dat zorgde voor teleurges...

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Deze Dordtenaren brengen WOII-geschiedenis tot leven

Het is dat de originele foto uit 1940 geen kleur heeft, maar anders zou je geloven dat de Duitsers o...

Streekomroep krijgt naam en zoekt verslaggevers

De lokale omroepen in onze regio zijn bezig met het opzetten van een streekomroep, die in 2027 van s...

Deze voetbaltrainer werd vermoord door de nazi's: 'Goed dat we het verhaal nu kennen'

Een informatiebord langs het Árpád Weisz-pad in het Dordtse Weizigtpark vertelt sinds vrijdag het v...