PVV wil nieuw, groter pand voor Museum 40-45

15 mei 2019 16:31

Het Museum 40-45 aan de Nieuwe Haven is door de jaren heen flink uit haar jasje gegroeid. In de commissievergadering werd dinsdagavond daarom gesproken over de toekomst van het museum, waar de Tweede Wereldoorlog herdacht wordt.

Het gemeentebestuur wil de het museum inkrimpt. Er moet goed gekeken worden naar welke spullen waardevol zijn en een rol spelen het overbrengen van de boodschap.

De PVV wil dat het museum een nieuw, groter pand krijgt en dient daarom tijdens de gemeenteraad over twee weken een motie in. "Inkrimpen van de collectie is leuk en aardig en zou je misschien kunnen doen, maar dat betekent niet dat je dan voldoende ruimte om de educatieve functie te kunnen uitbreiden", legt Dan van Leeuwen, fractievoorzitter van de PVV uit.

"Er kunnen nu 18 of 19 mensen in zo'n locatie, dat vinden wij veel te weinig met de klassen van tegenwoordig met 30, 32 leerlingen."

Een groot aantal partijen heeft al aangegeven wel wat in het idee van de PVV te zien. Het bestuur van het museum pleitte al jaren bij de gemeente voor een uitbreiding van het museum, omdat het gebouw te klein is geworden voor de steeds verder uitdijende verzameling.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)