Scheepshoorns als laatste groet voor Dirk Werkman

31 juli 2020 13:26

Een bijzondere laatste groet voor de op maandag overleden Dirk Werkman, oprichter van de Dordtse rederij Dari. Schepen van het bedrijf voeren vrijdagochtend achter elkaar langs bunkerstation Fiwado en lieten hun scheepshoorn klinken.

Vanwege de coronacrisis was het niet voor iedereen mogelijk om bij de begrafenis te zijn. "Het idee was geboren om hem een eerbetoon te geven. Dat zou eerst met vier of vijf schepen gebeuren wat kon worden gefilmd, om dit op de crematie te tonen", legt Raymond Berkhout van de rederij uit.

Maar het pakte grootser uit dan gedacht: "Uiteindelijk hebben we zestien schepen bij elkaar kunnen sprokkelen. Mooi, want zonder de heer Werkman was de rederij niet zoals het nu is."

'De opa van het bedrijf', zoals Werkman wordt genoemd, leidde een groot deel van de vloot op en was volgens Berkhout een 'vraagbaak voor alle mensen vanwege zijn vaarkennis'.

Tot een paar jaar geleden was hij ook regelmatig op de schepen om in te vallen of mee te varen. "Een hele fijne en vriendelijke man die iedereen vertelde wat hij ervan vond, gevraagd of ongevraagd."

Dirk Werkman is 69 jaar oud geworden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)