Vlaggen en flyers op sportveld moeten schreeuwende ouders stoppen

20 september 2021 14:30

De gemeente Dordrecht is begonnen met de bewustwordingscampagne ‘Sportlief’. Dit is onderdeel van één van de drie pijlers in het Sportakkoord waaraan zes verenigingen meedoen. De campagne moet er voor zorgen dat een ‘positief sportklimaat’ wordt gerealiseerd.

Nog te vaak wordt er langs de kant van het sportveld door ouders gescholden of geroepen, vindt wethouder Marco Stam. “We vinden dat alle kinderen in alle rust en vrijheid moeten kunnen genieten van hun sport.”

Het gaat niet alleen om schreeuwende ouders. Je veilig voelen in je sportvereniging is ook van belang, vindt de gemeente. Wethouder Stam haalt ook het voorbeeld van turnverenigingen in Nederland aan. Daar kwamen vorig jaar beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Naast veiligheid is inclusiviteit en het tegengaan van discriminatie en racisme ook een agendapunt.

Promotiemateriaal zou volgens de gemeente ervoor moeten zorgen dat zo’n positief sportklimaat zonder schreeuwende ouders gecreëerd wordt. Afgelopen zaterdag kreeg Stefan Sijswerda (DDD-kunstrijden)  een koffer overhandigd van wethouder Stam. Daarin zitten vlaggen, flyers, aanvoerdersbanden, posters en zelfs bierviltjes in. “Het zijn eenvoudige dingen”, zegt Sijswerda. “Het gaat er om dat het repeterend is.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)