Wartburg College is klaar om les te geven

29 mei 2020 13:53

Het Wartburg College op het Leerpark mag aanstaande dinsdag weer open. Leerlingen in het voortgezet onderwijs mogen na wekenlang digitaal onderwijs weer naar school, maar wel met een aantal nieuwe regels.

De leerlingen zijn ingedeeld in even en oneven lokalen. Door middel van pijlen op de vloer worden ze veilig langs elkaar naar de lokalen geleid. Kluisjes worden niet gebruikt omdat die te dicht op elkaar zijn. Ook de pauzes zien er anders uit, vertelt Herman den Hollander, directeur van het Wartburg college: “Elke klas heeft op een aparte tijd pauze, zo komen ze elkaar niet tegen. De pauzes vinden niet binnen plaats, maar buiten.” Ook de tafels in de lokalen staan ver uit elkaar.

Het lijkt erop dat de leerlingen weinig achterstand hebben opgelopen door het thuisonderwijs, vertelt den Hollander: “Onze leerlingen en docenten hebben enorm hun best gedaan thuis, maar we gebruiken de komende weken om te kijken of er nog hiaten zijn. Die kunnen we dan mooi voor de zomervakantie nog oplossen.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)