Zieke kat nekt vierdaagse voor twee Dordtse wandelaars

22 juli 2021 18:30

Compleet in dezelfde outfit lopen twee gevorderde wandelaarsters de aangepaste Nijmeegse vierdaagse door Dordrecht. Ook dit jaar ging de vierdaagse, vanwege de coronamaatregelen, in aangepaste stijl door. Helaas liep de derde dag voor de twee dames vanwege een zieke kat in de soep.

“Mijn kat ligt ziek thuis, dus we gaan nu terug voor de dierenarts”, vertelt de vierdaagseloper. Gisteren moesten de twee dames ook al eerder stoppen vanwege een zere voet. Toch genieten ze beiden van Dordrecht. “Nog steeds zie ik nieuwe dingen voorbijkomen tijdens het wandelen.”

Ondertussen heeft één van de twee wandelaarsters de Nijmeegse vierdaagse al 28 keer gelopen. “De planning was dat ik tot de 30e keer zou doorgaan, maar de planning loopt nu anders.” Niet alleen corona maakt het voor deze vrouw lastig; ook de hitte wordt een steeds grotere uitdaging. “Maar goed, we kunnen nu in ieder geval alternatieve routes op het eiland lopen.”

Morgen is het alweer de laatste dag van de aangepaste Nijmeegse vierdaagse. De wandelaarsters hopen dat de pijn in de voet dan ook minder is, zodat ze een langere route kunnen nemen. En omdat op de laatste dag het enthousiaste publiek mist, geven ze elkaar – net als vorig jaar – zelf maar een bosje gladiolen. “We maken er zelf gewoon wat leuks van.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)